Miercurea Sirenelor: "Sunetul sirenelor va fi auzit doar în judeţele care nu au fost afectate de fenomenele de vreme severă" Recomandat

Miercuri, 04 Iulie 2018 09:10
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, miercuri, 04 iulie 2018, începând cu ora 10:00, va avea loc un nou exerciţiu de alarmare. Astfel, vor fi acţionate echipamentele din cadrul sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

"Asigurăm opinia publică asupra necesităţii şi utilităţii derulării permanente a acestor antrenamente lunare, deşi pot genera disconfort în rândul populaţiei. Sunetul sirenelor va fi auzit doar în judeţele care nu au fost afectate de fenomenele de vreme severă. Echipajele operative care intervin alături de autorităţi în zonele afectate vor menţine ca prioritare misiunile destinate remedierii situaţiilor din comunităţile afectate", anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Începând cu luna august a anului 2017, IGSU desfăşoară exerciţii de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună, destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel naţional şi îmbunătăţirii timpului de reacţie al autorităţilor în situaţii de urgenţă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu