28 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pelerinaj la Tulcea, pe podul suspendat! O zi de neuitat pentru copii sărmani din Galaţi (FOTO)
Pelerinaj la Tulcea, pe podul suspendat! O zi de neuitat pentru copii sărmani din Galaţi (FOTO)

În cadrul programului eparhial de tabere pentru tineret „Vacanţa din pridvorul bisericii”, Parohia „Sfântul Proroc Ilie” din oraşul Galaţi a organizat un pelerinaj de o zi la câteva din mănăstirile judeţului Tulcea.
Un număr de 20 de copii proveniţi din medii defavorizate, înscrişi la Fundaţia „Familia”, au beneficiat de această activitate care a debutat cu un moment de rugăciune în biserica parohială, urmat de călătoria mult aşteptată spre însorita zonă a Dobrogei prin traversarea bătrânului fluviu pe proaspăt inauguratul pod care leagă judeţele Brăila şi Tulcea.
Copiii s-au bucurat de vizitarea mănăstirilor Dinogeţia, Cocoş, Valea Teilor, Celic Dere şi Saon.
De asemenea, ei au vizitat Bazilica paleocreştină de la Niculiţel, ruinele cetăţii Dinogeţia şi o fermă de animale din satul Văcăreni.
Masa de prânz au servit-o cu bunătăţi tradiţionale de sezon - brânză de capră, ardei şi roşii proaspăt culese din grădină - în frumosul şi ospitalierul cadru al mănăstirii Valea Teilor, iar ziua s-a încheiat cu un picnic răcorit de la care nu a lipsit îngheţata binemeritată după o zi toridă, pe malul braţului Măcin al Dunării, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. *galerie foto, mai jos!


Articole înrudite