07 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Unii dintre tecuceni sunt alături de istorie cu sufletul iar alţii la propriu, iar acest lucru nu este doar o închipiuire, ci realitatea crudă. Muzeul Mixt Tecuci se apropie de un nou stadiu al „vieţii”, un stadiu mult aşteptat, acela în care vor fi demarate lucrările de reabilitare a imobilului, astfel încât acest monument istoric al Tecuciului să fie redat tecucenilor.
Pe data de 19 septembrie, peste doar câteva zille, clădirea Muzeului Mixt Tecuci va intra într-un amplu proces de modernizare, la finalul căruia în locul ruinei de astăzi va „răsări” un muzeu ce va putea fi la dispoziţia iubitorilor de istorie tecuceni şi nu numai. Startul lucrărilor de reabilitare aduce o imensă bucurie în inimile tecucenilor, a majorităţii tecucenilor, având în vedere faptul că o mică parte dintre aceştia care nu se bucură mai deloc de acest fapt, deoarece vor avea de pierdul o „palmă” de pământ. În această categorie intră aparţinătorii garajelor din spatele muzeului, care au construit „adăposturile maşinilor” fără a lăsa niciun centimetru între garaj şi peretele muzeului, peretele dintre cele două construcţii fiind pur şi simplu comun. Demararea lucrărilor la muzeu va aduce cu sine şi demararea garajelor „siameze”, spre nemulţumirea proprietarilor. Directorul Muzeului Mixt Tecuci, Laurenţiu Groza, a precizat: „Într-adevăr, garajele din spatele muzeului fac corp comun cu cladirea principală a muzeului, iar acest lucru nu a făcut decât să dăuneze imobilului nostru. Cu toate că vor fi create o serie de nemulţumiri în rândul proprietarilor de garaje, acestea din urmă vor trebui demolate parţial, astfel încât să se poată efectua lucrările de reabilitare a muzeului în condiţii tehnice normale. Aşteptăm date privind situaţia acestor garaje, modul cum au fost construite şi pe ce teren, pentru că în curând vor trebui îndepărtate de lângă zidul muzeului”.
Cu toate că mai este o perioadă foarte scurtă de timp până la demararea lucrărilor de modernizare a clădirii Muzeului Mixt Tecuci, nicio activitate nu pare să tulbure liniştea proprietarilor de garaje care fac corp comun cu muzeul.

Articole înrudite