27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Peste 200 de copii au participat la Campionatul şcolar de fotbal „Tinereţe şi credinţă” în protopopiatul Nicoreşti (FOTO)
Peste 200 de copii au participat la Campionatul şcolar de fotbal „Tinereţe şi credinţă” în protopopiatul Nicoreşti (FOTO)

Duminică, 22 mai, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos s-a desfăşurat în localitatea Ghidigeni din judeţul Galaţi, ediţia a VII-a a Campionatului şcolar de fotbal „Tinereţe şi credinţă”.
Este deja o tradiţie ca în fiecare primăvară să se desfăşoare această întrecere de fotbal, rezervată copiilor din ciclul gimnazial din cuprinsul protopopiatului Nicoreşti.
Activitatea sportivă a fost organizată de Protoieria Nicoreşti în colaborare cu Şcoala Gimnazială şi Primăria din localitatea Ghidigeni, cu prilejul sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elana, ocrotitorii spirituali ai acestei localităţi din nordul judeţului Galaţi.
La manifestarea sportivă au participat copii din parohiile: Buciumeni, Ţepu, Poşta Berheci, Ghidigeni, Brăhăşeşti, Tălpigi, Hânţeşti-Vizureşti, Tecucel, Poiana, Slobozia Corni şi Toflea.
Evenimentul a debutat în biserica parohială din Ghidigeni cu rostirea de rugăciuni şi a continuat pe terenul de sport din comuna gălăţeană.
Prin implicarea preoţilor şi a cadrelor didactice au fost prezenţi la competiţia sportivă, peste 200 de copii, grupaţi în 14 echipe de fotbal. Pe lângă echipele formate au venit şi alţi copii din satele sus-menţionate pentru a-şi susţine favoriţii.
De menţionat este şi faptul că, în cuprinsul protopopiatului Nicoreşti sunt numai parohii rurale, iar pentru micuţii fotbalişti prezenţa lor într-o astfel de competiţie sportivă a fost o adevărată sărbătoare.
Scopul competiţiei a fost acela de a promova tinerii din satul românesc, dar şi de exprimare a toleranţei, diversităţii culturale şi a respectului reciproc pentru buna convieţuire a tuturor cetăţenilor, indiferent de apartenenţa etnică.
La final, toate echipele au fost premiate cu diplome, cupe, medalii, iconiţe, revista „Călăuza ortodoxă“ a Eparhiei Dunării de Jos şi dulciuri în valoare de 2000 lei, toate oferite de Protoieria Nicoreşti, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓


Articole înrudite