Plata taxelor online devine o obişnuinţă pentru gălăţeni Recomandat

Marți, 01 Februarie 2022 12:51
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În luna ianuarie a acestui an, de patru ori mai mulţi gălăţeni au ales mijloacele electronice de plată a taxelor şi impozitelor locale, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, informează Primăria municipiului Galaţi.

Astfel, un număr de 15.918 gălăţeni au achitat electronic taxe şi impozite, prin intermediul platformei www.ghiseul.ro şi a staţiilor de plată SelfPay, în timp ce numai 11.382 au ales să plătească în numerar la ghişeele Direcţiei Impozite, Taxe si alte Venituri Locale Galaţi.

Ponderea celor care au utilizat în ianuarie 2022 mijloacele electronice este semnificativă în comparaţie cu ianuarie 2021, când numai 3.684 de contribuabili au plătit prin mijloace electronice.

Primăria municipiului Galaţi încurajează utilizarea mijloacelor de plată electronice pentru plata la scadenţă a impozitelor şi taxelor şi pentru a se evita măsurile de executare silită impuse de lege (somaţii, popriri, sechestre, valorificări de bunuri executate silit etc.).

De asemenea, gălăţenii sunt rugaţi să transmită declaraţiile pentru înregistrare/radiere imobile, declaraţii de habitat, cereri de scutire, prin intermediul platformei https://e-digital.primariagalati.ro/ sau prin poştă.

Menţionăm că deciziile de impunere cuprinzând sumele de plată pentru anul 2022 pot fi vizualizate pe platforma https://e-digital.primariagalati.ro/, precizează municipalitatea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu