25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Poliţia Locală Galaţi a acordat distincţia "POLIŢISTUL ANULUI 2019"
Poliţia Locală Galaţi a acordat distincţia "POLIŢISTUL ANULUI 2019"

Poliţia Locală Galaţi a acordat şi în acest an, la ceas aniversar, pe data de 21 mai, două distincţii importante: poliţistul anului şi structura operativă a anului. Astfel, în 2019, diploma de poliţistul anului a fost acordată unui salariat al Serviciului de Ordine Publică - Secţia nr. 1 Poliţie Locală. Bucur Romulus Livius are 48 de ani şi a fost angajat la actuala instituţie ce poartă numele de Poliţia Locală, în 2001. Pe parcursul anului 2018, poliţistul local Bucur Romulus Livius a constatat în flagrant 30 de fapte cu caracter penal şi a aplicat un număr de 169 de sancţiuni contravenţionale. Poliţistul local premiat are atribuţii de ordine publică dar şi pe linie de siguranţă rutieră.

Distincţia - structura anului - a revenit în 2019 Serviciului Siguranţă Rutieră, structură condusă de şef serviciu, Bogdan Danuţ. Serviciul Siguranţă Rutieră are prevăzut în organigramă un număr de 30 poliţişti locali. În 2018 au fost intocmite şi derulate un număr de - 53 de planuri de măsuri şi de acţiune, privind fluidizarea traficului rutier în zonele de competenţă. Tot anul trecut, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră au constatat în flagrant 12 infracţiuni. În teren, poliţiştii locali din cadrul acestui serviciu au aplicat în anul 2018 un număr de 5.657 sancţiuni contravenţionale în valoare de1,4 milioane lei.

Au mai primit plachete de onoare Dănuţ Lefter - şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, Doina Enache - cadru didactic la Şcoala Gimnazială Nr.17, Gelu Pasnicu - administrator al Poligonului de antrenament Smârdan - Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Galaţi, Aurora Ivaşcu - cetăţean cu spirit civic.

Manifestările dedicate Zilei Poliţiei Locale au continuat pe data de 27 mai 2019, cu Ziua Porţilor Deschise, acţiune la care au participat peste 150 de elevi de la unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Galaţi. Şcolarii au avut posibilitatea să îi urmărească pe poliţiştii locali intervenind în diverse situaţii şi să vadă parte din dotarea instituţiei de ordine publică.

Una dintre cele mai importante acţiuni prinse în calendarul manifestărilor dedicate Zilei Poliţiei Locale, s-a desfăşurat astăzi la Centrul Regional de Transfuzii unde peste 30 de poliţişti locali au donat sânge. "Poliţia Locală Galaţi a încheiat astăzi manifestările cultural sportive şi profesionale dedicate «Zilei Poliţiei Locale» printr-o amplă acţiune de donare de sânge. Mulţumim tuturor participanţilor, deopotrivă reprezentanţilor oficialităţilor locale, instituţiilor MAI, MApN, delegaţiilor din Republica Moldova, societăţii civile şi nu în ultimul rând poliţiştilor locali, familiilor acestora pentru sprijinul acordat în îndeplinirea misiunilor specifice", a declarat Petrică Hahui, director general Poliţia Locală Galaţi.


Articole înrudite