Poliţiştii şi jandarmii gălăţeni vor primi în dotare 70 camere video auto

Luni, 02 Aprilie 2018 15:42
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Politiştii şi jandarmii din municipiul Galaţi şi din judeţ vor avea la dispoziţie echipamente de ultimă generaţie în urma unui protocol de cooperare dintre Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi, în cadrul Programului „IMPACT”, care să-i ajute la intervenţiile acestora şi care să contribuie la întărirea ordinii şi liniştii publice. Mai exact, secţiile de poliţie din municipiu şi din judeţ Galaţi vor fi dotate cu 70 camere video auto şi 210 microSd-uri cu capacitatea de 64 Gb, 1 imprimantă multifuncţională color A3, 7 imprimante multifuncţionale monocrom A3 şi 9 sisteme de calcul (monitor, unitate centrală, UPS, tastatură şi mouse). În acest sens, consilierii judeţeni au aprobat la ultima şedinţă de CJ un proiect de hotărâre ce vizează ”Operativitatea şi creşterea eficienţei Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, prin dotarea cu echipamente destinate efectivelor operative”. Vor beneficia de aceste echipamente cinci secţii de poliţie din municipiul Galaţi, Serviciul Rutier, Secţia 1 Rurală Galaţi, Secţia 2 Rurală Smârdan şi Secţia 3 Rurală Lieşti. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 228.000 lei, sume ce vor fi alocate astfel: 202.000 lei către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi şi 26.000 lei pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi".

”Toate astea vin cu scopul de a eficientiza operaţiunea de intervenţie şi de combatere a infracţiunilor din oraşul nostru şi cred că este o investiţie şi o cheltuială care în timp îşi va arăta efectele, în sensul că reduce anumite costuri cu personalul. În acelaşi timp aceste investiţii vin şi în sprijinul cetăţeanului deoarece unităţile de intervenţie vor fi nevoite ştiind că sunt filmate să intervină aşa cum cere legea cu respect pentru cetăţean, respectându-i drepturile şi libertăţile acestuia”, a declarat co-iniţiatorul acestui proiect, consilier judeţean ALDE, Daniel Deaconescu.

Referitor la aceste investiţii, un cuvânt de spus a avut şi preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima, care a declarat: ”Poate să nu fie la prima vedere o măsură aşa liberală, să te apuci de supravegheat cetăţenii prin municipiu, dar ştim cu toţii că ţine de siguranţa şi în final de reducerea costurilor privind personalul. Una e să ai patrule peste tot prin oraş să păzească ca acum 300 de ani cu bastonul în mână şi alta e să poţi să-i ţii undeva şi să poţi interveni atunci când este cazul şi punctual. Noi considerăm că aceste investiţii sunt în beneficiul municipalităţii”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu