13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Sindicaliştii de la Cartel Alfa Galaţi, dar şi de la BNS, vor picheta luni, timp de o oră, sediul Prefecturii, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de faptul că actualii guvernanţi nu şi-au respectat promisiunile făcute în campania electorală. Acţiunea, care va avea loc între orele 15:30 şi 16:30, nu este făcută la iniţiativa filialei locale a Cartel Alfa, ci face parte din programul de acţiuni declanşat la nivel naţional de Cartel Alfa. Potrivit informaţiilor furnizate de către Mihai Popa, liderul de sindicat de la Eletrocentrale, şi preşedinte al filialei locale a BNS, la acţiune vor fi prezenţi şi membri de sindicat ai BNS. Sindicaliştii susţin că organizează un protest „prin care îşi exprimă profunda nemulţumire faţă de politicile Guvernului, politici care după aproape doi ani de guvernare nu răspund nici pe departe aşteptărilor şi promisiunilor făcute cetăţenilor. Vrem să le reamintim actualilor guvernanţi că au venit la putere pe fondul unor nemulţumiri profunde faţă de politicile promovate de guvernele anterioare împotriva propriilor cetăţeni, nicidecum pe un val de simpatie şi încredere a poporului faţă de ei. După aproape doi ani de guvernare, nu am simţit nicio diferenţă faţă de ce am avut la putere de 23 de ani: vă zbateţi doar pentru protejarea intereselor personale, de grup, a multinaţionalelor, a oligarhiei financiare, a tot ce vă aduce vouă câştig, dar doar disperare şi deznădejde nouă şi copiilor noştri”, se arată în comunicatul de presă semnat de liderul Cartel Alfa Galaţi, Romică Gârneaţă.
La acţiunea de protest vor fi prezenţi sindicalişti din sănătate, care deja au demarat proteste, învăţământ, care au anunţat şi ei că vor declanşa ample acţiuni dacă nu vor fi mărite salariile, administraţie, Apaterm, unde se pune problema disponibilizării în etape a 200 de angajaţi, Electrocentrale, Menarom, dar şi societăţi cum ar fi Atlas, ICMRS sau Combinat, unde liderii sindicatului Siderurgistul au făcut lobby până acum pentru acordarea de facilităţi patronatului, deci multinaţionalei, dar nu au ieşit să ceară guvernului ca facilităţile să fie acordate condiţionat.  Sindicaliştii cer crearea de noi locuri de muncă şi păstrarea actualelor locuri de muncă, afirmând că în realitate continuă închiderea de capacităţi, privatizări dezastruoase, concedieri pe bandă rulantă, fără măsuri de protecţie socială.
Doleanţa sindicaliştilor este lăudabilă, dar din păcate aceştia nu s-au aflat în stradă şi nu au protestat atunci când la Combinat se demolau capacităţi de producţie, lucru pe care acum îl reclamă, şi nici nu au ieşit în stradă pentru a cere să se facă investiţii.
Sindicaliştii mai cer garanţia unui salariu decent şi anume de minim 1.000 lei în 2014, dar nu au precizat dacă au făcut demersuri efective pentru ca acest lucru să fie posibil, mai ales în condiţiile în care la nivel de ramură nu mai există Contract Colectiv de Muncă, menţinerea rezonabilă a preţului la utilităţi, relansarea economiei şi sprijinirea mediului de afaceri.


Articole înrudite