26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută de democrat-liberali ieri dimineaţă, primarul a fost acuzat de faptul că a aprobat construcţii temporare pe domeniul public, în condiţiile în care, nu demult, au fost demolate o serie de construcţii provizorii.


"Nu pot să nu remarc modul în care au înflorit afacerile lui Marius Stan în acest mandat, iar din păcate nimeni nu ştie cât sunt de legale. Ultimul exemplu este restaurantul soţiei sale care, din câte am observat, s-a realizat o împrejmuire a spaţiului respectiv cu termopan. Îl invit să ne spună dacă pentru aceste lucrări a existat un aviz de la Primărie sau dacă există vreo autorizaţie. Am constatat că în ultima perioadă primarul a demolat o serie de construcţii cu autorizaţie provizorie. Nu poţi să demolezi, iar pe de altă parte să dai avize şi autorizaţii pentru ridicarea unor asemenea construcţii. Părerea mea e că au obţinut un contract de închiriere pentru acea suprafaţă pentru o terasă sezonieră şi, specific nouă, românilor, orice este provizoriu devine definitiv", a spus Nicuşor Ciumacenco, liderul organizaţiei municipale a PDL.


Întrebat dacă restaurantul are sau nu are aviz de de construcţie, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache a spus că autorizaţia amplasată în zona parcului Eminescu a fost acordată în condiţiile legii, iar lucrarea reprezintă o terasă închisă, provizorie, aşa cum îi este statutul - oricând pot fi înlăturate geamurile din termopan care înconjoară spaţiul. De asemenea, acesta a mai menţionat că toate autorizaţiile acordate pot fi consultate pe site-ul instituţiei, iar restaurantul despre care vorbim este amplasat pe un spaţiu închiriat, însă nu de la Primărie. Consultând pagina web a Primariei, se poate observa că rubricile unde ar trebui publicate autorizaţiile de urbanism şi certificatele de urbanism nu au mai fost actualizate de 4 luni de zile, adică din luna iunie a acestui an. În ceea ce priveşte afirmaţia că restaurantul îi aparţine soţiei primarului, Costache nu a confirmat acest lucru, menţionând că autorizaţia este acordată unei firme şi nu unei persoane. Primarul Marius Stan nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere cu privire la subiectul de mai sus.


Articole înrudite