Restricţii şi modificări în activitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi Recomandat

Luni, 18 Mai 2020 14:13
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Având în vedere contextul epidemiologic de la nivelul României şi instituirea stării de alertă, activitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi se va desfăşura cu anumite modificări, anunţă instituţia prin intermediul unui comunicat remis presei astăzi, luni, 18 mai 2020.

Astfel, pentru beneficiarii DGASPC Galaţi, precum şi pentru aparţinătorii acestora, activitatea se va realiza cu prioritate prin mijloace de comunicare la distanţă (telefon, e-mail, servicii poştale, video-call), folosind următoarele adrese/date de contact:

- E-mail: sec_copii_galati@dgaspcgalati.ro, tel. 0236/311086 int. 122, recomandat pentru transmiterea documentelor scanate în vederea verificări/programării/evaluării şi îndeplinirea procedurilor necesare eliberării certificatului de încadrarea în grad de handicap a copilului cu dizabilităţi;
- E-mail: sec_adulti_galati@dgaspcgalati.ro, tel. 0236/311086 int. 149, recomandat pentru transmiterea documentelor scanate în vederea verificări/programării/evaluării şi îndeplinirea procedurilor necesare eliberării certificatului de încadrarea în grad de handicap a persoanei adulte cu dizabilităţi;
- E-mail: sapd@dgaspcgalati.ro, tel. 0236/311086 int. 143, folosit pentru informaţii privind alegerea modalităţii de plată a indemnizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi, respectiv prin cont bancar sau mandat poştal, şi pentru exprimarea cererii persoanelor cu handicap grav cu asistent personal care optează între angajarea unui asistent personal sau plata unei indemnizatii lunare cf.art. 42 din Lg. 448/2006.
- E-mail: prestatii_sociale@dgaspcgalati.ro, tel. 0236/311086 int. 146 (Biroul de Relaţii cu Publicul) pentru acordarea prestaţiilor sociale, transmiterea certificatelor de deces şi a altor acte de identitate, etc.
- E-mail: rovinieta@dgaspcgalati.ro, tel. 0236/311086 int. 143, pentru depunerea documentaţiei în vederea obţinerii rovinietei gratuite acordate persoanele cu dizabilităţi.

„Acolo unde persoanele nu au acces la internet, acestea pot solicita transmiterea electronică a documentelor prin intermediul Serviciilor Publice Locale de Asistenţă Socială din cadrul Primăriilor de domiciliu sau vor transmite documentele prin poştă, la adresa: mun. Galaţi, str. Brăilei, nr. 138B, jud. Galaţi, cod 800366. Activitatea Centrelor de zi din cadrul DGASPC Galaţi se va desfăşura cu programare telefonică prealabilă, respectarea regulilor de distanţare socială, obligativitatea purtării corecte a măştii de protecţie şi interdicţia formării unui grup mai mare de 3 persoane. La intrarea în instituţie se va folosi soluţie dezinfectantă, iar personalul desemnat va folosi termoscanerul pentru verificarea temperaturii corporale. Persoanele care intră în curtea/ clădirea DGASPC Galaţi (angajaţi, beneficiari, colaboratori, angajaţi ai altor instituţii publice etc.), au obligaţia de a purta corect masca de protecţie şi de a respecta distanţa minim necesară. Persoanelor care prezintă simptome ale unei afecţiuni respiratorii (tuse, febră, dureri de gât, dificultăţi respiratorii, simptome asimilate COVID-19), nu le este permis accesul în sediul DGASPC Galaţi şi nici într-o altă structură funcţională din cadrul instituţiei“, se arată în comunicatul citat.

Excepţii privind activitatea de relaţii cu publicul şi restricţii menţinute

De asemenea, DGASPC Galaţi precizează că, dacă nu este posibilă metoda comunicării la distanţă, întâlnirile cu beneficiarii se vor desfăşura în spaţiu deschis sau în spaţii special amenajate în interiorul clădirii în intervalul orar: 10:00 -14:00, respectând următoarele norme de protecţie: obligativitatea purtării corecte a măştii de protecţie, păstrarea distanţării sociale (1,5-2 metri între persoane), interdicţia formării unui grup mai mare de 3 persoane, dezinfectarea mâinilor la intrarea în sediul instituţiei, aerisirea cel puţin 60 de minute a încăperii până la primirea următorului beneficiar şi ştergerea suprafeţelor cu substanţe dezinfectante. Totodată, se menţin următoarele restricţii: sunt sistate vizitele aparţinătorilor beneficiarilor instituţionalizaţi, voluntarilor şi terţilor în cadrul centrelor rezidenţiale ale DGASPC Galaţi; sunt interzise evenimentele in care sunt implicaţi beneficiarii instituţionalizaţi, indiferent de locul de desfăşurare al acestora.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu