Se caută, la Galaţi, culegători de mazăre pentru Danemarca Recomandat

Marți, 08 Februarie 2022 14:14
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Angajatorul GREENPEAS ENTERPRISE APS din localitatea Orbaek, Danemarca, oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 100 locuri de muncă sezoniere de lucrători în agricultură - culegători de mazăre. Locul de muncă este în insula Funen (Fyn) din Danemarca, ferma din Industrivej 1 E, 5750, oraşul Ringe, informează Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi.

Angajatorul caută persoane îndemânatice şi mobile la cules de mazăre, căpşuni, porumb şi alte culturi. Cultura principală este mazărea. Pot aplica şi cuplurile. Se va munci într-o fermă unde majoritatea lucrătorilor sunt din România împreună cu câteva persoane din Danemarca, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Se încheie contract direct la fermă, fără intermediari şi fără comisioane. Se acordă asistenţă în completarea şi trimiterea actelor necesare pentru obţinerea dreptului de muncă în Danemarca. Se asigură transport săptămânal cu autobuzele companiei la cumpărături. Există posibilitatea de a avansa în diferite funcţii, ca supervisor, conducător de camion/tractor etc. Există posibilitatea de prelungire a contractului pentru cei care doresc să lucreze şi altfel de munci după terminarea sezonului de mazăre. Ca şi cerinţe, vârsta minimă 18 ani, condiţie fizică bună, experienţă în agricultură. Nu sunt cerinţe de limbă străină.

Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă. Salariul poate ajunge până la 2.000-2.500 euro brut/lună. Salariul se acordă lunar. Se acordă avans săptămânal, se poate achita cash, se poate vira în cont bancar. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze. De exemplu, la un salar de 2.000 euro brut/lună rămâne un net de aproximativ 1.600 euro. Se oferă un bonus 12,5% la totalul salariului, acesta reprezintă bani de concediu conform legislaţiei daneze.

Cazarea se face în rulote. Fiecare rulotă are 4 camere, iar în fiecare cameră stau 2 persoane, rulota este echipată cu baie şi toaletă. În camping sunt disponibile separat de rulote: bucătărie complet mobilată (frigidere, aragaze), sala de mese, extra băi cu duşuri, maşini de spălat, TV, internet wireless. Taxa de cazare este de 9 euro pe zi cu toate utilităţile incluse. Taxa de cazare se reţine din salar la plecare. Asigurarea medicală este plătită de angajator. Transportul România - Danemarca este plătit de angajat. Transportul de la locul cazării la locul de muncă în Danemarca este suportat de angajat şi costă 2,5 euro/zi. Opţional lucrătorii pot să îşi aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă, îşi pot aduce maşinile personale. Cei selectaţi trebuie să aducă ustensile de bucătărie (oale, tacâmuri etc.), să aibă echipament de muncă (inclusiv geacă de ploaie, cizme etc.) şi să aibă la ei o anumită sumă de bani pentru a putea cumpăra de mâncare până la primul salar.

Cei selectaţi vor primi informaţii detaliate referitoare la cardul european de sănătate, deducere de taxe etc., înainte de a pleca din România. Durata contractului este iunie-septembrie 2022, iar programul de lucru, 40-50 de ore/săptămână, 6 zile/săptămână. De regulă se lucrează în intervalul orar 07.00-15.00. Candidaţii trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, pe ambele adrese de email: aam@greenpeas.dk şi barna.fuleki.ms@anofm.gov.ro. Data limită de înscriere este 20.02.2022, potrivit AJOFM Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu