Şi judecătorii Curţii de Apel Galaţi au respins acordul încheiat de procurori cu şoferul care a ucis doi copii

Joi, 23 Februarie 2017 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)


Ivanciu Corcioveiu (23 de ani), din Galaţi, tânărul care a spulberat cu maşina doi copii anul trecut, a fost la un pas să scape de închisoare într-un alt dosar: el a ajuns la o înţelegere cu procurorii, dar judecătorii nu au fost de acord.
Pe data de 6 februarie 2017, Judecătoria Galaţi a constatat încetată de drept arestarea preventivă în cazul lui Ivanciu Corcioveiu, tânărul de 23 de ani care anul trecut a spulberat doi copii cu un bolid şi apoi a fugit de la locul accidentului. Parchetul a contestat decizia, dar aceasta a fost confirmată definitiv de Tribunalul Galaţi pe 14 februarie, astfel că tânărul a fost eliberat din arest. Şi verii lui Corcioveiu implicaţi în dosar au scăpat de arestul la domiciliu, judecătorii invocând aceeaşi prevedere legală - încetarea de drept a măsurii preventive. Astfel, în prezent tânărul este în judecat în stare de libertate.
Corcioveiu a fost la un pas să scape recent şi de alte probleme cu legea, respectiv de un alt dosar ale cărui fapte se produseseră înainte de accidentul fatal. Astfel, deşi şi în acest caz acuzaţiile erau asemănătoare, de conducere a unui vehicul fără permis, părăsirea locului accidentului şi influenţarea declaraţiilor, Parchetul i-a propus o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării. Judecătorii au avut însă o cu totul altă părere. Judecătoria Târgu Bujor şi apoi Curtea de Apel Galaţi au respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Corcioveiu cu Parchetul în acest dosar, mai ales că, după ce a comis faptele amintite, Ivanciu Corcioveiu a produs tragedia din localitatea gălăţeană Folteşti. Judecătorii au retrimis dosarul la procurorul de caz, în vederea continuării urmăririi penale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu