05 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Societatea civilă sprijină iniţiativa ”Legăm Galaţiul de România”
Societatea civilă sprijină iniţiativa ”Legăm Galaţiul de România”
Parcul de Soft a găzduit joi o întâlnire publică pentru susţinerea petiţiei pentru construirea drumului expres Focşani - Tecuci - Galaţi - Brăila - A2. Această petiţie a fost lansată online, dar, cum în numai câteva zile s-au strâns sute de semnături, s-a dorit aducerea ei în plan concret. Au fost prezenţi reprezentanţi ai societăţii civile, dintre care s-a remarcat printr-un discurs motivant preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Galaţi, Marian Filimon, dar şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, precum şi simpli cetăţeni. Adunarea a însumat undeva în jur de 30 de persoane, mulţumitor pentru o primă întâlnire, după cum spunea iniţiatorul petiţiei, consilierul local Cristian Dima. Acesta a mai precizat că un grup de cetăţeni care a adunat circa 300 de semnături nu a reuşit să mai ajungă la întâlnire din cauza inundaţiilor. Profesorul Pompiliu Comşa, prezent şi el la întâlnire, a precizat că în mediul online s-au strâns peste 1.000 de semnături într-un timp relativ scurt, petiţia fiind lansată pe data de 30 septembrie. Cristian Dima a declarat că aceasta este doar prima întâlnire pe această temă, iar pentru a continua demersul va fi închiriat un birou unde, zilnic, cei care se vor alătura cauzei să poată semna sau chiar să poată aduce liste cu cei care susţin petiţia. După strângerea unui număr de peste 5.000 de semnături, petiţia va fi transmisă Parlamentului şi Guvernului României. 
”Nu vreau ca acest demers să fie amestecat cu politicul, tocmai de aceea îi rog pe toţi cei care doresc să susţină această iniţiativă să preia în numele lor promovarea acestei petiţii. Această petiţie este pentru Galaţi, pentru toţi gălăţenii”, a spus iniţiatorul, care a explicat că gălăţenii trebuie să se mobilezeze şi să îşi susţină cauza dacă doresc să iasă din această regiune uitată de decidenţii politici, de parlamentari.  
După ce pe plan local se vor strânge câteva mii de semnături, atunci demersurile pentru susţinerea petiţiei vor putea fi extinse şi în judeţele limitrofe. Reaminim că petiţia poate fi semnată online accesând link-ul următor: http://www.petitieonline.com/drum_expres_focsani_-_tecuci_-_galati_-_a2.

Articole înrudite