18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
SP Ecosal vine în ajutorul cetăţenilor prin strângerea şi colectarea deşeurile vegetale, gratuit!
SP Ecosal vine în ajutorul cetăţenilor prin strângerea şi colectarea deşeurile vegetale, gratuit!

Odată cu venirea toamnei, sunt tot mai des întalnite acţiuni de ardere a frunzelor şi a resturilor vegetale în grădini/parcuri, iar în vederea evitării acestor acţiuni, SP Ecosal vine în ajutorul cetăţenilor prin strângerea şi colectarea acestor deşeuri, cu titlu gratuit.
Aţi făcut curăţenia de toamnă prin curte şi nu ştiţi ce să faceţi cu deşeurile vegetale?
Pentru locuitorii din zonele de case, SP Ecosal colectează deşeurile vegetale separat de restul deşeurilor, cu specificaţia că deşeurile vegetale (frunze, iarbă etc.) să fie puse în saci care să fie legaţi pentru a evita împrăştierea acestora, iar crengile trebuie să fie ordonat legate urmând a fi ridicate de la poarts casei în urma unui apel la numărul de telefon 0236.312.282, de luni până vineri în intervalul orar 6,00 - 20,00, iar sâmbătă şi duminică între orele 6,00 - 14,00, sau la adresele de mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pentru a solicita încărcarea şi transportul acestora.
Asociaţiile de proprietari sau persoanele care au adunat frunzele şi deşeurile verzi din grădinile blocurilor pot solicita ridicarea lor la numărul de telefon şi adresele de mail mai sus menţionate.
Persoanele juridice pot transporta singure deşeurile vegetale la Staţia de compostare Barboşi, iar dacă au nevoie de încărcarea şi transportul acestora sunt rugate să contacteze SP Ecosal la adresele menţionate anterior, cu precizarea că, în cazul lor, acest serviciu este contra cost.
Important este că deşeurile să fie adunate într-un loc uşor accesibil pentru a permite accesul utilajelor Ecosal.
Precizăm cu această ocazie că deşeurile vegetale sunt prelucrate, urmând procedurile specifice obţinerii compostului la Staţia de sortare şi compostare Barboşi.
Reamintim că este interzisă abandonarea, arderea/incinierarea de resturi vegetale pe terenuri aparţinând domeniului public cât şi pe terenuri proprietate privată. Arderea frunzelor şi a altor resturi vegetale este considerată contravenţie şi se pedepseşte prin lege cu o amendă de la 400 lei la 800 lei, pentru persoanele fizice, şi de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele juridice.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite