14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Ţara curcubeului”, comedie în premieră la Teatrul din Buzunar (FOTO)
„Ţara curcubeului”, comedie în premieră la Teatrul din Buzunar (FOTO)

Primăvara teatrală gălăţeană ne-a adus încă o premieră , spectacol din cadrul proiectului „4-3-2-1”, al Teatrului din Buzunar. Textul este semnat de Cătălin Negoiţă, creaţia sa, intitulată „Ţara curcubeului”, însemnând şi debutul scenic al autorului.
Personalitate polivalentă, istoric, profesor la facultatea de jurnalism şi realizator de televiziune, domnul Negoiţă are multiple colaborări în domeniul literaturii de ficţiune şi poezie, scenariile sale fiind apreciate de televiziunile din Bucureşti care l-au curtat pentru producţiile de comedie. Cu toate acestea Galaţiul şi Teatrul din Buzunar a fost preferat pentru această lansare, proiectul „4-3-2-1” (patru dramaturgi, trei regizori, două luni, un teatru), fiind o provocare si un laborator cultural de importanţă culturală majoră.
„Ţara curcubeului” este o comedie în care regăsim familia modernă, care se confruntă cu tensiunile şi neadaptările contemporane, fiind folosite toate aspectele comicului de situaţie şi limbaj care devin o resursă estetică, dar şi morală. Autorul este un fin observator al stereotipurilor adolescentine, al sărăciei culturale, al alienării familiale, dar în acelaşi timp vine cu o duioşie romantică şi plină de speranţe pentru un „happy end”.
Personajele reunite în familia Mântulescu (sau moldovenii în vacanţă) au aprins sala, care s-a bucurat şi a vibrat alături de actori. Unul dintre spectatori, Narcis Roşioru de la Radio Europa FM, a declarat: „Cum să vă spun cât de bună e? N-am mai râs de multă vreme cu atâta poftă, este fix ironia care îmi place mie maxim, cu personaje pe care n-ai cum să nu le cunoşti în viaţa reală, iar tinerii care au dat viaţă scriiturii au fost pur şi simplu wow!”.
Din echipa entuziaştilor actori au făcut parte Aurelian Gheorghe, Bianca Totolici, Laura Tulac şi Ionuţ Strat, regia fiind asigurată de Theodor Creţu.

Galerie de imagini disponibilă mai jos!


Articole înrudite