25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Teatrul din Galaţi, în doliu! A murit actorul Lucian Pînzaru
Teatrul din Galaţi, în doliu! A murit actorul Lucian Pînzaru

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a aflat astăzi, marţi, 16 februarie 2021, cutremurătoarea veste a plecării din această lume a unuia dintre cei mai emblematici actori ai săi, Lucian Pînzaru, au anunţat pe Facebook reprezentanţii teatrului:

„Teatrul din Galaţi este azi în doliu! Avem cu toţii un puternic gust al amărăciunii, al mâhnirii care ne ştrangulează şi ne amestecă gândurile, stările, sentimentele… Suntem, împreună, strânşi legaţi de o mare şi copleşitoare TRISTEŢE! Artistul care ne-a inspirat, Omul care ne-a dat cu generozitate din bogăţia lui interioară, el, LUCIAN, ne părăseşte acum, lăsându-ne cu sufletele şchioape! Ne gândim că Lucian a trăit aşa cum a vrut – şi a vrut să ardă pentru meserie, să iubească teatrul şi pe oamenii din el, să respecte şi să onoreze fără cusur publicul care i-a răsplătit munca şi talentul timp de peste 25 de ani. Teatrul din Galaţi a fost onorat că Lucian a ales să-mpartă scândura asta fascinantă cu trupa pe care a găsit-o aici! (...) Lucian Pînzaru a onorat TEATRUL, iar TEATRUL l-a onorat pe el! Mulţumim, dragă Lucian, pentru tot ceea ce-ai dat teatrului nostru, spectatorilor care te-au iubit, oamenilor care te-au cunoscut şi, nu în ultimul rând, îţi mulţumim pentru URMELE pe care le-ai lăsat adânc în existenţa noastră!“.

Corpul neînsufleţit al lui Lucian Pînzaru va fi depus în Foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” astăzi, 16 februarie 2021, după ora 20:00. Cei care l-au îndrăgit pe actor îi vor putea aduce ultimele omagii până miercuri seara, 17 februarie 2021. Trupul actorului va fi incinerat joi, 18 februarie 2021, la Bucureşti. La dorinţa actorului, cenuşa sa va fi împrăştiată pe Dunăre, la Galaţi. „Eu sunt un iubitor de Dunăre”, spunea Lucian Pînzaru într-un interviu acordat în mai 2020.


Articole înrudite