Transurb şi încă două firme au primit licenţe pentru curse tip convenţie

Marți, 02 Februarie 2016 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Local Galaţi a decis acordarea de licenţe pentru transportul public de persoane societăţii publice Transurb şi altor două societăţi private de transport în comun, toate urmând să efectueze, până la sfârşitul acestui an, curse de tip convenţie pentru mai multe societăţi comerciale din municipiu.
De departe contractul cel mai important este cel pe care l-a primit Transurb, care va efectua curse de tip convenţie pentru transportul angajaţilor la şi de la Şantierul Naval Damen Galaţi. În total, este vorba dspre 30 de autobuze care vor transporta angajaţii SNDG pe nu mai puţin de şapte trasee.
CL a mai aprobat acordarea de licenţă de transport pentru – SC Eurovip SRL care va transporta, prin curse de tip convenţie, angajaţii la şi de la SC Lacon Electronic SRL.
Legislativul gălăţean a acordat licenţă de transport şi pentru SC Transdan SRL care ar urma să realizeze transport tip convenţie pentru angajaţii a două societăţi comerciale, respectiv SC Unicom Transit SRL.
La finalul şedinţei de CL, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a comentat cu privire la viitorul transportatorilor privaţi din oraş: “După cum se ştie, transportatorii privaţi au beneficiat, anul trecut, de o prelungire a contractului, iar acest contract expiră în mai. Din acel moment, Transurb trebuie să asigure transportul public cu ajutorul propriilor mijloace de transport în comun. Dacă nu va avea suficiente mijloace de transport în comun, va putea, conform legii, să subcontracteze, dar doar el, Transurb-ul, nu noi, Primăria... Ceea ce, pentru unii este mană cerească, având în vedere că sunt alegerile”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu