Trotinete şi biciclete electrice pe străzile Galaţiului Recomandat

Miercuri, 17 Februarie 2021 12:40
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pe site-ul Primăriei Galaţi a fost lansat în dezbatere publică regulamentul privind condiţiile de utilizare a trotinetelor/bicicletelor electrice închiriate prin intermediul unei platforme online, în regim self-service, pe domeniul public al municipiului Galaţi.

Regulamentul prezintă condiţiile necesare  pe care operatorii de flote vor trebui să le îndeplinească în vederea obţinerii acordului Municipiului Galaţi, în calitate de  proprietar al terenului, pentru ocuparea domeniului public, procedura de aprobare a amplasării vehiculelor electrice pe domeniul public şi reguli privind staţionarea trotinetelor/bicicletelor electrice pe domeniul public al municipiului Galaţi.

Odată cu aprobarea regulamentului se impune şi aprobarea modelului abonamentului de ocupare a domeniului public de către operatorii de flotă, dar şi aprobarea taxei aferente acestuia, în condiţiile Legii 227/2015, privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare. Demersul va oferi posibilitatea operatorilor de profil să asigure accesul gălăţenilor la mijloace alternative de transport nepoluante.

Până duminică, 21 februarie 2021, gălăţenii sunt invitaţi să transmită propuneri, sugestii sau opinii pe această temă, utilizând datele de contact afişate în secţiunea «Transparenţă decizională», prin formularul online afişat la începutul secţiunii, ca mesaj în format electronic pe adresa de email comunicare@primariagalati.ro sau prin poştă, pe adresa instituţiei din Galaţi, str. Domnească, nr. 54, sau la Registratura Generală din Galaţi, str. Domnească, nr. 54.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu