14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un nou centru la Galaţi pentru copiii cu paralizie cerebrală infantilă
Un nou centru la Galaţi pentru copiii cu paralizie cerebrală infantilă

Asociaţia pentru copii cu dizabilităţi "Mă Bucur de Viaţă" deschide astăzi, joi, 24 februarie 2022, la Galaţi, al doilea centru de recuperare pentru copii cu paralizie cerebrală infantilă şi afecţiuni neuromotorii conexe.

Centrul de Recuperare „Ştefan David” este al doilea centru de recuperare din Galaţi, alături de Centrul de Recuperare „Vasile Andrei” deschis în 2019, şi vor asigura resursele necesare recuperării a 100 copii cu dizabilităţi.

Situat pe strada Stadionului, nr. 4A, noul centru de recuperare pune la dispoziţia familiilor cu copii cu paralizie cerebrală o serie de programe de recuperare, precum: masaj; kinetoterapie; terapie Bobath; terapie Vojta; mecanoterapie; terapia Mira Rehab; terapia TheraSuit; Terapia Cuevas Medek Exercises; integrare senzorială; terapie ocupaţională; ergoterapie; masaj orofacial; logopedie; stimulare cognitivă; evaluare psihologică; grup suport; grup de socializare.

În cadrul centrului, micii beneficari lucrează alături de personalul specializat în recuperarea copiiilor cu nevoi special şi afecţiuni neuromotrii, precum şi voluntari implicaţi, studenţi din cadrul Facultăţii de Kinetoterapie şi Motricitate Specială de la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi.

Acreditat şi licenţiat ca Furnizor de Servicii Sociale de către Ministerul Muncii, Asociaţia pentru copii cu dizabilităţi "Mă Bucur de Viaţă" oferă servicicii de recuperare neuromotorie acoperind un segment rămas descoperit pe zona oraşului Galaţi.


Articole înrudite