21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Voluntarii din Tulcea au dus ieri Ştafeta Veteranilor Invictus la Galaţi - GALERIE FOTO
Voluntarii din Tulcea au dus ieri Ştafeta Veteranilor Invictus la Galaţi - GALERIE FOTO

Marţi, 10 octombrie, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au alergat în cadrul Ştafetei Veteranilor Invictus 2023, ediţia a X-a, cu scopul de a aduce un omagiu veteranilor şi soldaţilor români decedaţi în misiuni militare, recunoştinţă şi cinste militarilor din teatrele de operaţiuni care s-au sacrificat pentru poporul român.
Aceştia, alături de reprezentanţi ai MApN, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea, Poliţiei de Frontieră, Consiliului Judeţean Tulcea, Primăriei Tulcea şi Echipei de ultramaraton Spartanii Angelo, au luat startul marţi, 10 octombrie, coordonaţi de plt.adj.şef Andrici Sorin, pentru a duce ştafeta cu recunoştinţă mai departe, în alergare şi pe bicicletă, la Monumentul Eroilor Regimentului 11 Dorobanţi Siret din oraşul Galaţi. Aici, Ştafeta Veteranilor Invictus a fost preluată de către militari, jandarmi şi poliţişti, care o vor duce astăzi, începând cu ora 08.00, la Buzău.
Activitatea a presupus purtarea de către echipa formată din voluntari civili şi militari, a  ştafetei de culoare roşie, reprezentând unul dintre cele trei trasee reprezentate de culorile Drapelului Naţional, pâna la Galaţi, unde a fost preluată de altă echipă de alergători, ce vor continua traseul roşu care se va termina pe 25 octombrie, la Carei, de Ziua Armatei României, cinstind eroii şi veteranii României care s-au jertfit pentru noi.
Echipa de alergători de la Tulcea a fost susţinută de inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea, col. Bordei Ion, adjunctul inspectorului şef, col. Nicolau Florian şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Huleni Mihai, aceştia numărându-se şi ei printre alergători.

GALERIE FOTO, MAI JOS! *sursa foto: Jandarmeria Tulcea

Articole similare: Gălăţenii primesc Ştafeta Veteranilor Invictus


Articole înrudite