WC-uri publice transformate în dormitoare de către oamenii străzii (VIDEO) Recomandat

Marți, 23 Februarie 2021 13:59
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

64 de persoane fără adăpost au fost depistate de poliţiştii locali în urma unor razii care au avut loc ca urmare a derulării unui plan de acţiune, privind reducerea riscurilor de producere a hipotermiei în rândul acestor oameni.

Astfel, în ultimele nopţi, poliţiştii locali de la nivelul municipiului Galaţi au internat 13 persoane fără adăpost, iar alte 51 au refuzat internarea.

Reamintim că, o acţiune similară a avut loc şi în luna ianuarie 2021. La momentul respectiv, poliţiştii de la nivelul celor cinci secţii de ordine publică au găsit în stradă un număr de 35 de persoane, 27 dintre acestea au refuzat internarea, iar restul de opt au ajuns în instituţii de ocrotire sau au fost ridicate de ambulanţă şi transportate la unităţile medicale. Despre acest subiect, cotidianul nostru a relatat în articolul „Oamenii străzii din Galaţi refuză ajutorul poliţiştilor, în ciuda temperaturilor extreme (FOTO/VIDEO)“.

Trebuie precizat că, până la finele lunii februarie 2021, la nivelul municipiului Galaţi se află în derulare Planul de măsuri „Hibernal 2020 - 2021“. Unul dintre obiectivele acestuia fiind îndeplinirea atribuţiilor legale privind persoanele fără adăpost, aflate în risc socio-medical. Doar cu acordul lor, cei găsiţi într-o asemenea situaţie, sunt internaţi la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost Galaţi. În cazul persoanelor fără adăpost aflate în stare de ebrietate sau sub influenţa substanţelor toxice, acestea sunt internate la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna“.

Tot în cadrul acestor verificări, poliţiştii locali au constatat că numitul C.G., în vârstă de 47 ani, din Galaţi, a spart geamul şi a rupt mânerul de la o toaletă ecologică amplasată în zona cimitirului „Sfântul Lazăr“ din Galaţi. În acest caz, agenţii de Poliţie Locală au întocmit actele procedurale, care împreună cu persoana în cauză, au fost predate lucrătorilor Secţiei nr. 2 Poliţie Naţională, în vederea continuării cercetărilor.

VEZI VIDEO mai jos! ↓↓↓

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu