Zeci de unităţi şcolare din Galaţi vor intra în reabilitări şi reparaţii şi în acest an

Luni, 27 Iulie 2015 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La finalul acestei săptămâni (dar şi luni) consilierii municipali se vor întruni în şedinţa ordinară a Consiliului Local pentru a stabili ce proiecte de hotărâri vor fi aprobate, pentru a se demara activităţile propuse în perioada următoare. În lista de propuneri se află şi şapte proiecte de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie la şcolile şi liceele din administrare. Concret, două licee (Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” şi Liceul Teoretic „Dunărea”) şi cinci şcoli gimnaziale (SG.nr.3, SG.nr.17, SG.nr.31, SG.nr.40 şi SG.nr.22 „Dimitrie Cantemir”) sunt incluse în planul de investiţii şi reparaţii municipale prin care se va asigura mărirea eficienţei energetice a clădirilor prin anveloparea unităţilor şcolare în acest an. 

Pe lista Direcţiei Generale de Dezvoltare din cadrul Primăriei Galaţi sunt înscrise (până acum) nu mai puţin de 68 de lucrări complexe sunt atribuite unităţilor de învăţământ din Galaţi la care s-au aprobat banii necesari pentru lucrări de reparaţii şi construcţii. Potrivit acestui document, până la mijlocul lunii trecute bugetul de investiţii aprobat pentru 2015 este fix de 3 milioane de lei, pentru 49 de grădiniţe, 30 de şcoli gimnaziale şi 8 licee care vor deveni şantiere în lucru. Procedurile administrative şi legislative sunt, se pare, destul de laborioase şi este posibil, la fel ca şi în anii trecuţi, ca reparaţiile în şcoli să demareze destul de târziu, să se desfăşoare chiar în timpul procesului educativ şi să rezulte o calitate scăzută a lucrărilor efectuate, numeroase plângeri şi sesizări publice dar şi diferende comerciale şi juridice între primărie şi executanţii la care se vor constata, cu siguranţă, probleme.

Până în acest moment, din bugetul aprobat pentru lucrările stabilite, aproape un milion şi opt sute de mii de lei a fost contractat de firmele interesate să execute lucrările specificate, pentru un număr de 23 de contracte de investiţii. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu