25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Teatrul Dramatic şi Gulliver, la final de stagiune
Galaţi: Teatrul Dramatic şi Gulliver, la final de stagiune

Duminică, 30 iunie 2024, ora 19:00, la Sala Mare, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” încheie stagiunea cu O NOAPTE FURTUNOASĂ, de Ion Luca Caragiale, Regia şi scenografia: conf.univ.dr. Radu Horghidan, asistenţă regie: asist.univ.drd. Oana Mogoş. O coproducţie Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi (Facultatea de Arte) - Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi, 2022. În distribuţie: Mihai Păun (Jupân Dumitrache), Laurenţiu Bobeică (Nae Ipingescu), Maria Niţă (Veta), Mihaela Grosu/ Dorina Iuliana Necula (Ziţa), Ionuţ Strat (Spiridon), Andrei Ardeleanu/ Robert Bîclea (Chiriac), Nică Bargan (Rică Venturiano).
O NOAPTE FURTUNOASĂ „este un spectacol studenţesc care îşi propune să fie nu doar un studiu practic menit să dezvolte abilităţile actoriceşti ale studenţilor actori, ci şi un prilej de joacă-experiment care să stimuleze creativitatea şi ludicul. Caragiale ne-a pus la dispoziţie o frumoasă ocazie de a ne descătuşa energiile artistice, piesa fiind plină de tensiune, pericol şi umor. La acest spectacol am încercat să oferim o nuanţă de specificitate abordării actoriceşti imaginându-ne că acţiunea se petrece undeva în Moldova. Astfel, toate personajele vorbesc cu accent. Ne-a plăcut tuturor această direcţie, care nu numai că ne-a oferit valenţe noi de înţelegere a situaţiilor, dar ne-a şi conectat cu un tip de poftă de joc specific moldovenească. În alte linii, am rămas fideli textului original, păstrând satira, umorul şi ironia lui Caragiale”, potrivit conf.univ.dr. Radu Horghidan, regizorul spectacolului şi conducătorul de an. Genul spectacolului: Comedie, durata: 1 h şi 30 min. Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenţia Teatrală din Domnească 59. Informaţii şi rezervări: 0758 049 850, potrivit unui comunicat al Dramaticului gălăţean.

Elefănţelul curios, duminică, la Gulliver

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gulliver” anunţă închiderea stagiunii curente, odată cu finalul lunii iunie şi ultima reprezentaţie programată în această duminică, de la ora 10:30: „Elefănţelul curios”. Cei mici sunt invitaţi să se bucure de povestea explorării şi a descoperirii, într-un inedit spectacol plin de umor, energie şi dinamism, în regia lui Aurelian Iorga. Universul fascinant al poveştii aduce în faţa spectactorilor călătoria micuţului elefănţel care caută să cuprindă taina lucrurilor, întâlnind, pe parcurs, felurite şi năstruşnice animăluţe, ce îi devin, în final, tovarăşi de joacă şi de aventură. Şi toţi înţeleg că bucuria cea mai mare este atunci când împreună se ajută şi izbutesc să înfrunte răul. Astfel, „Elefănţelul curios” este, în final, povestea fiecăruia, în aventura unică a cunoaşterii. Ca de obicei, biletele pentru spectacol se achiziţionează online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau secţiunea „Program” din cadrul site-ului instituţiei: www.teatrul-gulliver.ro, sau fizic, de la sediul teatrului, în ziua spectacolului, înainte de începerea reprezentaţiei, în limita locurilor disponibile.
Iar pentru că la Teatrul „Gulliver” poveştile sunt nestatorinice şi nu se opresc niciodată, inspiraţia şi pasiunea, bucuria şi entuziasmul continuă să creeze, cu drag şi spor, noi proiecte şi spectacole. Astfel, se lucrează încă la noua producţie de la „Gulliver”, spectacolul muzical „Păhărelul cu nectar”, pentru a fi gata de premieră curând după deschiderea noii stagiuni, în această toamnă. „Păhărelul cu nectar” are la bază textul plin de farmec şi candoare al lui Bartolomeu Anania şi este „o feerie de spectacol”, după cum îl descrie regizorul Ştefan Ruxanda. Până la noua întâlnire cu publicul, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gulliver” urează tuturor o vacanţă minunată şi aşteaptă, cu nerăbdare, începerea noii stagiuni şi bucuria noilor spectacole. Mai multe detalii cu privire la activitatea Teatrului „Gulliver” sunt disponibile pe site-ul: www.teatrul-gulliver.ro şi pe pagina de facebook „TeatrulGulliver”, potrivit unui comunicat al teatrului.


Articole înrudite