04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Aproximativ o treime din angajatorii din construcţii vor să facă angajări în 2012, potrivit studiului trimestrial al Manpower privind perspectivele angajării de forţă de muncă. Cei mai activi angajatori români în T1 din 2012 vor fi cei din Centrul şi Nord-Vestul ţării.
Unul din 5 angajatori sunt suficient de încrezători încât să-şi lărgească volumul de personal în primele trei luni ale lui 2012. Previziunea netă de angajare din România a suferit o scădere de 5% faţă de trimestrul anterior, însă indică o creştere moderată de 8% faţă de perioada similară a anului trecut. Previziune netă de angajare este diferenţa dintre procentul de angajatori care anticipează o creştere a volumului total de angajări şi procentul de angajatori care prevăd o scădere a angajărilor în locaţia lor, în trimestrul următor.
La nivel regional, angajatorii din 6 dintre cele 8 regiuni analizate se aşteaptă la creşterea numărului de angajări pe parcursul primului trimestru din 2012. Cele mai optimiste planuri de angajare sunt raportate de angajatorii din Centru şi din Nord-Vest, unde perspectiva netă de angajare se ridică la +15%, respectiv +13%. Creşteri promiţătoare ale numărului de angajaţi sunt anticipate şi în regiunea de Vest, unde angajatorii raportează o previziune de +11%. În regiunea de Sud angajatorii raportează intenţii de angajare caracterizate de un optimism rezervat, cu o previziune netă de angajare de +10%. Totodată, angajatorii din 2 regiuni – Nord-Est şi Sud-Vest – anticipează previziuni de angajare cu valori negative, de -8%.
La nivel de sectoare de activitate, angajatorii din 6 dintre cele 10 sectoare de activitate analizate se aşteaptă la creşteri de personal pe parcusul  primului trimestru din 2012. Cele mai optimiste perspective de angajare sunt raportate de angajatorii din Comerţ şi din Industria prelucrătoare, cu previziuni nete de angajare de +15%, respectiv +14%. Angajatorii din Administraţie publică şi servicii sociale previzionează un climat favorabil angajărilor, cu o previziune netă de angajare de +12%, iar creşteri moderate sunt anticipate în Constructii, conform angajatorilor, care raportează o previziune de +10%. În rest, angajatorii din 3 sectoare de activitate previzionează o evoluţie negativă privind angajările, cele mai pesimiste planuri privind oportunităţile de angajare evidenţiindu-se în Agricultură, vânătoare, silvicultură şi pescuit, unde previziunea se situează la valoarea de -6%.


Articole înrudite