30 MAI 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ArcelorMittal ia în calcul oprirea definitivă a furnalelor din România
ArcelorMittal ia în calcul oprirea definitivă a furnalelor din România
ArcelorMital are în funcţiune 16 din cele 21 de furnale pe care le deţine în Europa, majoritatea celor oprite find situate în statelele estice, a declarat directorul financiar al companiei Aditya Mittal.
Cel mai mare producător de oţel din Europa nu a oprit în Occident decât un mic furnal situat în fosta Germanie de Est. "Operăm mai mult sau mai puţin cu toate furnalele din Europa de Vest. Asta implică faptul că ne-am adaptat producţia la realităţile pieţei şi ale clienţilor noştri," a declarat el.
În Europa de Est, unde cererea este scăzută, compania a oprit două furnale în Polonia şi două în România a adăugat el. Mittal spune că este luată în calcul repornirea acestora dacă se va înregistra o creştere a cererii pe piaţă pe termen mediu, dar "dacă vom considera că dinamica cererii în Europa de Est este slabă, atunci este evident că va fi probabil rezonabil să ne optimizăm activele noastre din Europa de Est".
Compania şi-a redus de-a lungul ultimului deceniu numărul furnalelor din Europa la 21 de la 25. A închis permanent două furnale în Liege, Belgia, şi alte două în Florange, Franţa, ca parte a programului de un miliard de euro de optimizare care să readucă pe profit operaţiunile grupului în Europa, în condiţiile unei pieţe a oţelului tot mai anemice în această regiune.

Articole înrudite