30 NOIEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
BNR, educaţie financiară pentru salariaţii Poştei Române
BNR, educaţie financiară pentru salariaţii Poştei Române

Angajaţii Poştei Române vor avea parte de cursuri de educaţie financiară din partea specialiştilor BNR, ca rezultat al unui parteneriat semnat între Compania Naţională Poşta Română şi Banca Naţională a României.
Cursurile se înscriu într-un proiect pilot ce va fi derulat timp de un an şi sunt structurate pe mai multe module, după cum urmează:
• sistemul bancar şi sistemul monetar, cu accent pe elementele de siguranţă ale banilor româneşti, evoluţia numerarului în circulaţie, falsurile şi detectarea lor;
• plăţile şi importanţa lor pentru economie – numerarul versus mijloace de plată fără numerar, instrumente de plată electronice: card, internet banking şi mobile banking – avantaje şi riscuri;
• rolul şi atribuţiile băncii centrale, caracteristicile băncilor comerciale vs. instituţiile financiare nebancare.
Proiectul pilot răspunde obiectivelor celor doi parteneri cu privire la conturarea unei strategii naţionale de educare ce ar putea să contribuie la creşterea incluziunii financiare a populaţiei în zonele urbane şi rurale din România, în special în locurile unde serviciile financiare sunt slab reprezentate.
„În trecut, Poşta a modernizat România prin simpla circulaţie a informaţiilor. Iar când a fost inventat sistemul de pensii, acest lucru iarăşi a însemnat modernizare, revoluţie, chiar. În continuare, credem foarte mult în destinul acestei Companii de a moderniza şi de a educa România. Infrastructura teritorială de care dispune Poşta Română, reprezentată de peste 5.500 de unităţi la nivel naţional, precum şi contactul direct al salariaţilor cu publicul, sunt o oportunitate pentru crearea unor vectori importanţi de multiplicare a mesajelor şi creştere a incluziunii financiare în mediul rural”, a declarat Valentin Ştefan, Directorul General al Poştei Române.
„Acest parteneriat se înscrie în strategia multianuală a BNR de acţiune în domeniul educaţiei financiare, care prevede extinderea activităţilor şi programelor sale şi la nivelul publicului adult, precum şi dezvoltarea unor proiecte interinstituţionale care să aibă ca obiectiv educaţia la locul de muncă. Pe de altă parte, acest proiect răspunde preocupărilor aflate pe agenda băncii centrale, dar şi a organismelor internaţionale cu privire la necesitatea creşterii incluziunii financiare în România”, au declarat reprezentanţii Băncii Naţionale a României.
Proiectul constituie prima etapă de educaţie financiară a personalului Companiei Naţionale Poşta Română şi va fi urmat de un program de instruire financiară pe termen lung.

Articole înrudite