03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cele mai economice maşini în 2012
Cele mai economice maşini în 2012
În momentul în care vrei să îţi cumperi o maşină te gândeşti la banii pe care trebuie să îi investeşti în ea. Aşa că ai două opţiuni: Ori îţi cumperi o maşină ceva mai ieftină dar al cărei consum de combustibil te va stoarce de bani, ori îţi iei o maşină ceva mai scumpă, dar care în timp îţi va reduce cheltuielile.
10: Toyota Camry
Toyota Camry este una dintre cele mai economice maşini construite în 2012, trecând foarte uşor de la combustibil la putere electrică. Cu un aspect exterior atrăgător, Camry oferă economie la combustibil, un interior spaţios şi un portbagaj foarte încăpător.
9: Honda Insight
Honda Insight este pricipalul competitor al automobilului hibrid Toyota Prius. Insight are un design aerodinamic, care reduce efectele de fricţiune şi face maşina mult mai uşor de manevrat şi mai rapidă. Modelul Insight este pe piaţă încă din 2009, dar anul acesta automobilul primeşte câteva îmbunătăţiri, printre care şi un exterior şi interior mai atrăgător.
8: Lexus CT200h
Lexus CT200h este un model de hibrid de lux, ceea ce este destul de rar. Dacă te-ai săturat de maşina ta, Lexus CT200h este varianta perfectă cu care o poţi schimba. Modelul hibrid de la Lexus este una dintre cele mai economice maşini din lume la consumul de combustibil.
7: Ford Fusion Hybrid
Modelul hibrid de la Ford dă impresia că ar fi cel mai bun hibrid de pe piaţă. Pe lângă consumul extrem de redus, acesta are cel mai spaţios interior.
6: Honda Civic Hybrid
Honda Civic se lansează în 2012 cu îmbunătăţiri. Aceste îmbunătăţiri includ: economie la consumul de energie, spaţiu interior mai extins. În schimb, aceasta a ajuns să fie mai scumpă decât Chevrolet Cruze ori Toyota Prius.
5: Toyota Prius
Toyota Prius este o alegere bună din rândul maşinilor de familie şi este una dintre cele mai economice maşini din lume. Prius este cel mai bine vândut hibrid din lume.
4: Chevrolet Volt
Cea mai bună caracteristică a lui Chevrolet Volt este că maşina foloseşte atât benzină, cât şi electricitate. Maşina este dotată cu un motor de combustibil şi un generator care produce electricitate – astfel durata de viaţă a maşinii, până la următoare încărcare, este mult mai mare. Asta ca să nu mai menţionăm şi că automobilul este decapotabil.
3: Ford Transit Connect Electric
Această dubiţă este întruparea sloganului verde “Emisii 0” şi “100% electric”. Construcţia maşinii foloseşte strategia modificării maşinilor deja existente pe piaţă şi transformarea lor în vehicule electrice sau hibrid.
2: Nissan Leaf
Nissan Leaf este o altă maşină electrică 100%, cu un consum redus şi eficienţă la încărcare. Perioada ideală de încărcare a acesteia este de 7 ore, însă sistemul interior îţi garantează o încărcare de 80% în 30 de minute, atunci când eşti pe grabă.
1: Mitsubishi i-MiEV
Maşina electrică Mitsubishi este cu siguranţă cea mai eficientă maşină în 2012. Automobilul este foarte uşor şi rapid de încărcat. Cu toate că nu este foarte spaţioasă, este maşina pe care trebuie să o ai dacă îţi doresi un automobil eficient şi ieftin. Costul anual al combustibilului pentru această maşină este în jur la 2.000 de lei.


Articole înrudite