12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul a crescut în februarie faţă de ianuarie cu 1,9%
Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul a crescut în februarie faţă de ianuarie cu 1,9%

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în februarie 2014 faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 1,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,3%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică.
Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut atât ca serie brută cu 8,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,5%.
Pe primele două luni din acest an, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut faţă de perioada similară din 2013, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7%, respectiv 6,3%.
Evoluţia cifrei de afaceri din februarie faţă de luna anterioară, ca serie brută, a avut la bază creşterea vânzărilor de produse nealimentare (+2,9%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,0%), potrivit datelor INS.
În funcţie de numărul de zile lucrătoare, cifra de afaceri a crescut datorită evoluţiei pozitive înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+1,6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,6%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,8%.
În ultimul an, cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut, ca serie brută, cu 8,7% datorită creşterilor la vânzările de produse nealimentare (+13,2%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,7%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5%).
'Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în februarie 2014, comparativ cu februarie 2013, a înregistrat o creştere cu 7,5% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+12,2%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,5%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,8%), se mai arată în comunicatul INS.
În primele două luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2013, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, a crescut cu 7% datorită avansului vânzărilor de produse nealimentare (+11,4%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,4%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,1%).
În funcţie de numărul de zile lucrătoare, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a înregistrat o creştere cu 6,3%, în primele două luni din acest an, comparativ cu primele două luni din 2013, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+10,9%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,2%).


Articole înrudite