09 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Guvernul intenţionează să majoreze de la 670 de lei la 700 de lei salariul minim brut pe economie, din anul 2012, potrivit unui proiect de hotărâre obţinut de cursdeguvernare.ro.
”Începând cu data de 1 ianuarie 2012, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 700 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună în anul 2012 reprezentând 4,13 lei/oră”, prevede proiectul de act normativ. Încălcarea prevederilor atrage pentru agenţii economici amenzi de la 1.000 lei la 2.000 lei, conform documentului.
În privinţa impactului asupra bugetului de stat şi asupra firmelor private, datele de care dispune Ministerul Muncii variază mult între cele colectate de Institutul Naţional de Statistică şi cele obţinute de Inspecţia Muncii.
Creşterea salariilor minime nu va mări şi grilele de salarizare prevăzute de Legea salarizării unitare în sectorul bugetar, pentru că deputaţii coaliţiei de guvernare au trecut, luna aceasta, prin Parlament o lege de aprobare a Ordonanţei de Guvern 80/2010, la care parlamentarii puterii au adăugat o serie de amendamente care prevăd îngheţarea salariilor în sectorul bugetar în anul 2012.


Articole înrudite