18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Înmatriculările noi de vehicule rutiere şi cele pentru transportul pasagerilor au crescut, în primele şase luni ale anului, cu 17,8%, faţă de aceeaşi perioadă din 2012, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate luni.
Conform datelor oficiale, în timp ce numărul de înmatriculări noi pentru vehicule rutiere şi transportul pasagerilor s-a majorat cu 17,8%, înregistrările vehiculelor pentru transportul mărfurilor au crescut cu numai 0,1%.
De asemenea, în trimestrul al doilea din 2013, înmatriculările noi de mopede şi motociclete au crescut cu 19,8%, iar cele de autoturisme cu 7,3%, faţă de trimestrul II 2012.
În ceea ce priveşte autobuzele şi microbuzele, înmatriculările noi au scăzut cu 27,9%, în timp ce înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au scăzut la toate categoriile, respectiv cu 6,2% la categoria autocamioane şi cu 2,9% la remorci si semiremorci.
Datele INS relevă faptul că, în comparaţie cu primele trei luni din acest an, în intervalul aprilie-iunie, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 1,8%, iar cele pentru transportul mărfurilor cu 0,5%.
Potrivit Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), în iunie, au fost înmatriculate 5.704 vehicule noi ceea ce reprezintă o scădere de 39,31% faţă de iunie 2012.


Articole înrudite