Manifestări organizate de ITM pentru siguranţa tinerilor şoferi

 
Vineri, 18 Septembrie 2015 00:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ziua de 24 septembrie, în sala de conferinţe a Hotelului Mercur se va desfăşura simpozionul „Siguranţa tinerilor şoferi-răspunderea noastră” în cadrul Campaniei Naţionale pentru Securitate şi Siguranţă Rutieră iniţiate de Asociaţia Română pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (ARSSM) în parteneriat cu Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă. Evenimentul face parte dintr-o serie de manifestări care au avut şi vor avea loc în mai multe oraşe din ţară. La Galaţi, acesta este organizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

„În judeţul Galaţi este imperios necesar ca toţi factorii cu atribuţii să-şi intensifice eforturile pentru prevenirea riscurilor rutiere, pentru că statistica evenimentelor este îngrijorătoare. Numai în ceea ce priveşte evenimentele de muncă, accidentele de muncă de traseu şi de circulaţie reprezintă peste 12% din totalul accidentelor înregistrate de inspectoratul teritorial, iar numărul victimelor se apropie de 25% din totalul persoanelor accidentate. În anul 2012 au fost accidentate 20 de persoane, din care 3 persoane au fost încadrate în grad de invaliditate iar 2 au decedat; în 2013, din totalul de 17 victime, 5 au decedat, iar în anul 2014, din cele 19 victime ale accidentelor de muncă de circulaţie, 3 au fost accidentate mortal. Acesta este unul din motivele pentru care ne-am implicat în desfăşurarea campaniei organizate de Asociaţia Romana pentru Securitate şi Sănătate în Muncă”, a declarat Ionel Petrea, inspectorul şef al ITM Galaţi.

La simpozion vor participa şi vor susţine lucrări reprezentanţi ai Instutiei Prefectului, ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Poliţiei Locale, Autorităţii Rutiere Române, Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, ai Asociaţiei Romane pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, ai sindicatelor şi patronatelor, ai şcolilor de şoferi. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va executa în parcarea de lângă Palatul Navigaţiei un exerciţiu de descarcerare şi acordare a primului ajutor în cazul unui eveniment rutier.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu