18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ministrul Economiei: Analizăm scăderea plafonului pentru accesarea granturilor de către firmele înfiinţate în 2019
Ministrul Economiei: Analizăm scăderea plafonului pentru accesarea granturilor de către firmele înfiinţate în 2019

Guvernul analizează scăderea plafonului legat de cifra de afaceri, pentru ca firmele înfiinţate în 2019 să poată accesa microgranturile pentru capitalul de lucru, a scris pe Facebook ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.
"În urma interesului foarte mare pentru accesarea granturilor alocate capitalului de lucru, analizăm suplimentarea bugetului alocat acestei măsuri cu aproximativ 500 de milioane de euro. De asemenea, vom redeschide apelul pentru accesarea microgranturilor de 2.000 de euro şi analizăm scăderea plafonului pentru firmele care s-au înfiinţat în 2019 şi nu au putut atinge cifra de afaceri de 5.000 de euro. Pentru mine este important ca un număr cât mai mare de IMM-uri să poată beneficia de aceste fonduri nerambursabile", a arătat Popescu.
Granturile pentru capital de lucru au putut fi accesate începând de joi, 22 octombrie, de la ora 10:00.
Este vorba despre măsura 2 "Granturi pentru capital de lucru" din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.
Procedura de implementare a măsurii "Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor" poate fi consultată la următorul link http://www.imm.gov.ro.
Programul de granturi destinat IMM-urilor afectate de pandemie pentru asigurarea capitalului de lucru totalizează 350 de milioane de euro din fonduri europene. Granturile pentru capital de lucru sunt acordate sub formă de sumă forfetară reprezentând 15% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2019, fără a depăşi 150.000 euro/beneficiar (în echivalent lei).
Programul face parte din schema de ajutor de stat prevăzută în Ordonanţa de Urgenţă nr.130/2020 privind unele măsuri de acordare a sprijinului financiar din fonduri externe nerambursabile în contextul crizei Covid-19. (Sursa Agerpres)


Articole înrudite