06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Noutăţi referitoare la Programul “Casa Verde” - sesiunea 2011
Noutăţi referitoare la Programul “Casa Verde” - sesiunea 2011
Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM) Galaţi informează că Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a mai analizat încă 45 dosare depuse de gălăţeni în cadrul sesiunii 2011 a Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire - „Casa Verde5”. Dintre acestea, 42 de cereri au tost declarate admise şi 3 au fost respinse. Lista dosarelor admise/respinse este postată pe site-ul Administraţiei fondului de Mediu: www.afm.ro — secţiunea “Programul Casa Verde - persoane fizice 2011” şi afişată la sediul ARPM.
Solicitanţii ale căror dosare de finanţare au fost aprobate se vor prezenta la sediul ARPM în vederea semnării contractelor de finanţare, având asupra lor actele de identitate, în original, numai după aprobarea bugetului AFM, dată care va fi anunţată pe site-ul AFM mai sus amintit. După semnarea contractului, beneficiarii pot implementa proiectul solicitat în termen de 12 luni de la data semnării acestuia.
Administraţia fondului pentru Mediu (AFM) acordă beneficiarului o finanţare nerambursabilă în valoare de 6.000 lei (pentru realizarea proiectului ce vizează instalarea de panouri solare sau centrale termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice) sau 8.000 lei pentru realizarea proiectului ce vizează instalarea de pompe de căldură). AFM nu acordă plăţi în avans şi finanţează cheltuieli eligibile efectuate numai după semnarea contractului de finanţare nerambursabilă. De asemenea, nu efectuează plăţi pentru facturile reprezentând avansuri în baza contractelor încheiate între beneficiarii finanţării şi furnizorii de servicii/produse/lucrări aferente proiectului.
Solicitanţii declaraţi respinşi pot depune contestaţie la AFM personal, prin poştă sau email în termen de 10 zile de la data afişării pe site. De asemenea, contestaţiile se pot depune şi la sediul ARPM.


Articole înrudite