03 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O nouă monedă din argint lansată de BNR (FOTO)
O nouă monedă din argint lansată de BNR (FOTO)

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, pe 05 decembrie 2022, Banca Naţională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 140 de ani de la înfiinţarea Bursei de Valori Bucureşti.
Caracteristicile monedei sunt următoarele: Metal - Argint; Valoare nominală - 10 lei; Titlu - 999‰; Formă - rotundă; Diametru - 37 mm; Greutate - 31,103 g; Cant - zimţat; Calitate - proof.
Aversul monedei prezintă sediul actual al Bursei de Valori Bucureşti, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2022”.
Reversul monedei prezintă o imagine de epocă a sediului vechi al Bursei de Valori Bucureşti şi inscripţiile „BURSA DE VALORI BUCURESTI” şi „140 ANI”.
Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză.
Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.
Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 450,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.
Monedele din argint cu tema 140 de ani de la înfiinţarea Bursei de Valori Bucureşti au putere circulatorie pe teritoriul României.
Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
Informaţii cu privire la achiziţia monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naţionale a României, secţiunea Numismatica: http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx, potrivit BNR.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos!


Articole înrudite