04 OCTOMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Jardel este cel mai mare porc din România (VIDEO)
Jardel este cel mai mare porc din România (VIDEO)

Jardel, cel mai mare porc din România, a ajuns să cântărească 600 de kilograme, iar proprietarul este de acord să îl vândă, însă pentru o sumă uriaşă, notează antena3.ro.

Dan Praf, un fermier din satul Drajna de Jos, judeţul Prahova, are în gospodărie cel mai mare porc din România, care a ajuns să cântărească aproximativ 600 de kilograme.

Jardel, aşa cum este "alintat" cel mai mare porc din România, a fost achiziţionat de fermierul din Prahova în urmă cu doi ani, iar de atunci a crescut fără încetare şi a ajuns să cântărească 600 de kilograme.

"Acum am în fermă 6 porci, din 2013 mă ocup de creşterea suinelor, dar am şi un job la o multinaţională. Vreo 3-4 porci o să îi tai de Crăciun pentru familie, restul o să-i valorific. În fermă îl am şi pe Jardel, un porc ce are are acum aproape 600 de kilograme. Este o încrucişare de rase: Duroc – o rasă de porci consacrată – şi Marele Alb şi Landrace. Eu îl apreciez la momentul acesta ca fiind cel mai mare porc din România, are în jur de 600 de kilograme după cum arată măsurătorile, aştept să îl cântăresc pe 10 decembrie. Pe 10 martie a fost cântărit ultima oară şi atunci avea 451 de kilograme. Acum, circumferinţa corpului în urma măsurătorilor este de 202 centimetri şi lungimea dintre urechi şi până la baza cozii, undeva la 207 centimetri”, a declarat fermierul Dan Praf pentru agrointel.ro.

Proprietarul a anunţat că Jardel va fi sacrificat numai dacă pe capul lui va fi plătită suma de 20.000 de lei, altfel va putea scăpa de cuţit şi poate să-şi ducă în continuare zilele în ferma în care a crescut până acum.

VEZI VIDEO AICI!

Articole înrudite