04 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O şansă pentru şomerii tineri de a-şi găsi un job
O şansă pentru şomerii tineri de a-şi găsi un job

În condiţiile în care judeţul Galaţi ocupă unul din locurile fruntaşe pe ţară la şomaj, cei mai afectaţi fiind tinerii cu vârsta de maxim 25 de ani dar si persoanele care au vârsta cuprinsă între 40 şi 49 de ani, conducerea AJOFM Galaţi organizează bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.  
“În mod tradiţional, în toamna fiecărui an, AJOFM Galaţi organizează «Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi», pentru tinerii aflaţi într-un moment important al vieţii lor, când sunt pregătiţi să treacă de la perioada de formare teoretică la cea de valorificare practică a cunoştinţelor dobândite”, a declarant directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase. Bursa va avea loc în data de 25 septembrie, începând cu ora 9.00, simultan în două locaţii, şi anume, în municipiul Galaţi, în holul Universităţii Dunărea de Jos, şi în municipiul Tecuci, la Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie. (...) Deşi evenimentul este dedicat în primul rând absolvenţilor, aşteptăm să participe toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Nu e de ratat oportunitatea pentru toţi solicitanţii de locuri de muncă interesaţi, indiferent de calificare şi vârstă, de a cunoaşte mai bine piaţa muncii şi de a se întâlni cu angajatorii”, a declarat directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase.

Şomerii tineri, în top

Conform evidenţei AJOFM Galaţi, la sfârşitul lunii iulie figurau 19.434 de persoane fără un loc de muncă, din care 3.816 avea vârsta de maxim 25 de aniâ  iar 5.502 de şomeri au vârsta cuprinsă între 40 şi 49. Cei mai multi şomeri erau neindemnizaţi - 17.204 persoane, dar din care 13.960 primeau Venit Minim Garantat. Gălăţenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă, şi aici este vorba şi de tinerii absolvenţi, pot participa la bursele locurilor de muncă sau la unul din cursurile de calificare sau recalificare în diferite meserii organizate de AJOFM Galaţi, condiţia fiind ca aceştia să se afle în evidenţa instituţiei ca şomeri. Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al AJOFM Galaţi, Magdalena Hâncu, de la începutul anului şi până la data de 31 august au urmat cursuri de recalificare 1.632 de şomeri, care au învăţat diferite meserii.

Articole înrudite

La data de 3 decembrie 2023, în jurul orei 17:05, la intersecţia dintre strada 1 Decembrie 1918 ş ...

Grav accident cu victime în judeţul Galaţi

Ole, ole, mulţumim Oţelule !

Cutremur, duminică noaptea, de 4,7 grade