24 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Poşta Română a început printarea cardurilor de energie
Poşta Română a început printarea cardurilor de energie

Cardurile pentru plata facturilor la energie au început să fie printate la Fabrica de Timbre, sucursală specializată a Companiei Naţionale Poşta Română. Poştaşii vor distribui cardurile pentru tranşa I în perioada 1-28 februarie.
Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, şi Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, au vizitat, astăzi, Fabrica de Timbre, cu ocazia lansării procesului de printare şi împlicuire a cardurilor de energie.
Echipamentele care servesc printării şi împlicuirii, achiziţie recentă a Companiei, sunt printre cele mai moderne linii tehnologice din domeniu. Capacitatea de împlicuire a liniei de insert, de pildă, se ridică la 22.000 de materiale/oră.
„De la 20 februarie vor putea fi făcute plăţi cu cardurile de energie. Alături de cardurile pentru alimente şi mese calde pe care le-am oferit încă din vara anului trecut, voucherele pentru plata facturilor vor ajuta milioane de oameni aflaţi în situaţii dificile să aibă condiţii decente de viaţă şi mă refer în mod special la persoanele vârstnice, care constituie cea mai vulnerabilă categorie socială. Ţin să mulţumesc Companiei Naţionale Poşta Română, cu care avem deja o bună colaborare în derularea acestui tip de proiecte, dar şi celorlalte instituţii care sunt direct implicate, după cum ştiţi, în stabilirea beneficiarilor măsurilor de sprijin finanţate din fonduri europene”, a declarat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Pentru persoanele care au întrebări punctuale legate de plata ajutorului la încălzire, Poşta Română a deschis un call center specializat pe această problemă. Numărul de telefon la care pot obţine informaţii de la angajaţii Companiei este: 031 9966, de luni până vineri, între orele 08:00-20:00.
„În tot acest proces, fluxul logistic este asigurat de Poşta Română. Întreg calendarul proiectului este respectat întocmai şi nu există niciun fel de întârziere. De asemenea, pentru fiecare etapă a proiectului, angajaţii noştri au parte de training. De exemplu, pentru declaraţiile pe propria răspundere a existat o pregătire prealabilă, astfel încât poştaşii să ştie cum şi ce date trebuie să adune. De altfel, Poşta Română asigură instruirea necesară la fiecare contract nou pe care îl desfăşoară. Este firesc să fie aşa; ne customizăm serviciile în funcţie de clienţi”, a declarat Valentin Ştefan, director general Compania Naţională Poşta Română.
Plăţile facturilor la energie vor fi realizate după următorul calendar:
a) Pentru tranşa I – valoare de 700 lei, în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023;
b) Pentru tranşa II – valoare de 700 lei, în perioada septembrie 2023 - 31.12.2023.
Plăţile se vor face la orice subunitate a Poştei Române SAU la direct la poştaş, la domiciliul beneficiarului.
Procedura este următoarea: se completează plata prin mandat poştal, către contul furnizorului de energie (ori al asociaţiei de proprietari/locatari). Apoi, se primeşte dovada plăţii. Pe aceasta este scrisă suma rămasă după ce plata a fost făcută, valoarea plăţii/plăţilor realizate, precum şi furnizorul/furnizorii către care s-a efectuat plata, potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Poşta Română.


Articole înrudite