Scăderi masive la vânzările de smartphone-uri HTC

Marți, 10 Iulie 2018 00:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vânzările producătorului de smartphone-uri HTC, din Taiwan, au scăzut în luna iunie la 2,2 miliarde de dolari taiwanezi, de la 6,9 miliarde de dolari taiwanezi cât înregistra în aceaşi perioadă a anului precedent şi 2,45 miliarde de dolari taiwanezi în mai, relatează Reuters, citat de Mediafax.
HTC a declarat că vânzările companiei au scăzut cu aproape 68% în iunie, înregistrând cea mai mare scădere din ultimii doi ani, pe măsură ce compania continuă să-şi piardă clienţii şi pe fondul intensificării competiţiei cu rivalii din industrie.
Firma producătoare de smartphone-uri, care era cândva favorită în rândul consumatorilor şi al investitorilor, şi-a pierdut popularitatea odată cu apariţia rivalilor precum Apple, Samsung Electronics şi, mai recent, Xiaomi din China, scrie Reuters.
„În segmentul high-end, vânzările telefonului emblematic din acest an au fost mai mici decât se aştepta compania, ducând la o cotă de piaţă mai mică”, a precizat un analist la firma de cercetare de piaţă Trendforce.
Săptămâna trecută, HTC a anunţat că intenţionează să reducă aproape un sfert din forţa globală de muncă (sau 1.500 de angajaţi), prin disponibilizări la fabrica din Taiwan, subliniind dificultăţile companiei care vindea cândva unul din 10 smartphone-uri de la nivel global, menţionează Reuters.
Acţiunile companiei au scăzut cu aproape 30% în acest an.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu