Statul român a majorat capitalul social al Companiei Naţionale Poşta Română S.A. Recomandat

 
Joi, 10 Mai 2018 17:41
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Statul român a majorat capitalul social al Poştei Române, conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 38/2018. Astfel, în conturile companiei a fost virată suma de 153.000.000 lei, urmând ca diferenţa până la suma de 170.000.000 lei să fie virată în trimestrul IV, conform art. 21 din Legea 500/2002.
Este prima capitalizare pe care statul român, în calitate de acţionar majoritar, o face prin decizia Guvernului pentru Compania Naţională Poşta Română S.A.. Acest demers reprezintă atât o investiţie majoră, cât şi una de încredere a Executivului în capacitatea operatorului naţional de servicii poştale de a se reinventa pe termen mediu şi lung.
„Poşta Română este o companie de interes naţional, atât din punct de vedere al serviciilor prestate, cât şi din perspectiva reprezentativităţii structurilor teritoriale din mediul rural şi urban, motiv pentru care ne-am canalizat toată atenţia şi toate resursele pentru redresarea acesteia. Un efort substanţial în acest demers a venit din partea Executivului României care a aprobat majorarea capitalului social al unei companii strategice. Iată că promisiunea de redresare a Poştei Române a devenit realitate”, a declarat Petru Bogdan Cojocaru, Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
Majorarea capitalului social de către statul român, reprezentat de Ministerul Comunicaţiilor si Societăţii Informaţionale, este în cuantum de 170.000.000 lei. Acţiunile emise pentru majorarea capitalului social urmează să fie oferite spre subscriere corespunzător cotei de participare deţinute în societate (170.000.000 acţiuni acţionarului majoritar şi 56.666.667 acţiuni acţionarului minoritar).
„Poşta Română este unul dintre cei mai mari angajatori din România, iar reconfirmarea susţinerii, din partea statului român, reprezintă un mesaj de stabilitate pentru fiecare dintre cei peste 24.000 de angajaţi pe care îi are compania. De asemenea, această capitalizare este o investiţie de încredere în capacitatea companiei de a redeveni puternică şi profitabilă. Mă bucur că m-am alăturat echipei Poştei Române în acest moment deosebit pentru companie”, a declarat Costin Tudor, Directorul General al Companiei Naţionale Poşta Română S.A.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu