07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Taxa de primă înmatriculare ar putea să crească, în timp ce taxa pentru autovehicule noi va scădea, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.
„Nu avem nevoie de maşini second-hand în România care să fie aduse şi după aceea să mai şi dăm bani ca să le casăm. Cu alte cuvinte, probabil că vom avea o taxă mai mare pentru maşinile vechi şi care poluează mai mult şi vom analiza taxa în ceea ce priveşte maşinile noi, care sunt performante, care sunt euro 5”, a spus ministrul.
Potrivit acestuia, noua grilă de taxare ar putea fi prezentată cel mai probabil în luna octombrie.
„Noi suntem în discuţie în ceea ce priveşte taxa de poluare şi vom modifica această taxă, vom fi probabil în măsură să vă dăm informaţii suplimentare în luna octombrie. Ce înseamnă această modificare? În primul rând, ştiţi foarte bine că, de anul viitor, maşinile care ies trebuie să fie euro 5, deci va fi o obligativitate a celor care produc maşini noi. (...) Vom veni în faţa Guvernului şi vom decide din timp, ca să nu fie de pe o zi pe alta şi oamenii să nu ştie la ce să se aştepte după 1 ianuarie 2011”, a declarat Borbely.


Articole înrudite