02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şantierul Naval Damen Galaţiva va lansa vineri comanda cu numărul 1230 “World Diamond”, Nava de Aprovizionare Platforme de Foraj Marin. Această navă face parte dintr-un grup de 6 nave PSV complet echipate care au fost comandate de armatorii norvegieni ce conduc compania “World Wide Supply”. Nava astăzi este prima din seria celor 6 nave PSV şi se construieşte în colaborare cu Şantierul Naval Damen Gorinchem - Olanda, care asigură proiectarea şi principalele echipamente, urmând ca nava să fie construită şi finalizată la Galaţi. Construcţia şi finalizarea navei sunt realizate de companii specializate.
Destinaţia principală a navei va fi transportul diverselor mărfuri (combustibil, apă potabilă, saramură, ciment, barită, noroi de foraj, prăjini de foraj etc.) şi a echipajelor la şi de la platformele de foraj marin şi platformele de exploatare a hidrocarburilor marine din Marea Nordului. Nava poate transporta pe punte şi containere convenţionale pentru diverse mărfuri. Totodată nava poate opera ca navă stingător de incendiu la platformele marine şi este dotată cu echipamente pentru depoluare marină.
Construirea în România/Galaţi a unei astfel de nave de aprovizionare reprezintă încă un semnal clar al integrării în structurile europene, demonstrând totodată înalta apreciere a standardelor de construcţie atinse în şantierul nostru gălăţean.

Articole înrudite