19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A început construirea sălii de sport la Şcoala nr. 29 Galaţi
A început construirea sălii de sport la Şcoala nr. 29 Galaţi

 Primăria municipiului Galaţi a anunţat că s-a dat startul lucrărilor pentru construcţia unei săli de sport moderne la Şcoala nr. 29 din cartierul Micro 19. 

Proiectul de conctrcţie este derulat de Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi are o valoare de aproape 6 milioane de lei, partea de utilităţi fiind asigurată de către Primăria municipiului Galaţi. 

Sala de sport va avea o suprafaţă construită desfăşurată de 1.270 de metri pătraţi, o capacitate de peste 100 de locuri, vestiare, grupuri sanitare etc.

Priorităţile noastre sunt nenumărate, iar educaţia se numără cu excelenţă printre ele. Am înregistrat un adevărat record de investiţii în educaţie, iar acum vorbim de o nouă sală de sport la această şcoală unde se face performanţă. Înainte de toate, prin ridicarea acestui nou obiectiv, elevii vor câştiga sănătate”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. 

Primăria municipiului Galaţi derulează investiţii importante în educaţie. Astfel, până acum, în cadrul proiectelor cu finanţare europeană au fost modernizate 17 grădiniţe, şcoli şi licee. Totodată, sunt în implementare proiecte pentru alte 25 de unităţi de învăţământ. 

Cele două creşe existente au fost modernizate şi există proiecte în diferite stadii pentru construcţia a cinci creşe noi.

De asemenea, Primăria municipiului Galaţi are în plan derularea de investiţii pentru alte 15 grădiniţe, şcoli şi licee. Investiţiile pentru acestea sunt estimate la 15 milioane de euro.

În plus, de curând a fost semnat un important contract de finanţare în cadrul PNRR prin care toate unităţile de învăţământ din oraş vor beneficia de dotări de circa 16,8 milioane de euro.  

  • Galerie Foto:

Articole înrudite