20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Băut la volan, şeful de la Investigaţii Criminale Galaţi a intrat cu maşina în pom
Băut la volan, şeful de la Investigaţii Criminale Galaţi a intrat cu maşina în pom

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi a fost sesizat telefonic, prin apel la S.N.U.A.U. 112, la data de 24 noiembrie 2023, în jurul orei 00:53, cu privire la faptul că pe DN 26, în afara localităţii Vânători, din judeţul Galaţi, a avut loc un accident rutier.
Din verificările preliminare efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi, s-a stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 42 de ani, domiciliat în municipiul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe DN 26, având direcţia de deplasare dinspre localitatea de domiciliu către comuna Tuluceşti, la km. 8 + 90 de metri, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare al autovehiculului care a părăsit partea carosabilă şi a lovit un pom ornamental.
Conducătorul auto a fost preluat şi transportat de un echipaj medical de la ambulanţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi, dar nu a rămas internat.
La testarea alcoolscop valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că la unitatea spitalicească i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Precizăm faptul că bărbatul, care se afla la volanul autoturismului personal, are calitatea de poliţist şi este angajat în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi (n.r. - şef al Serviciului de Investigaţii Criminale - SIC), motiv pentru care conducerea instituţiei a dispus de îndată Biroului Control Intern declanşarea cercetării disciplinare faţă de acesta.
În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, iar cercetările au fost preluate de unitatea de parchet competentă.


Articole înrudite