22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cămătar din Galați băgat după gratii
Cămătar din Galați băgat după gratii

La data de 8 iunie 2023, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Galați, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au efectuat o percheziție domiciliară la adresa unui bărbat, de 34 de ani, din municipiul Galați, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de camătă și influențarea declarațiilor.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, doi bărbați, din municipiul Galați, de 74, respectiv 47 de ani, s-ar fi împrumutat, primul cu 30.000 de euro, iar cel de-al doilea cu 5.000 de euro, de la bărbatul de 34 de ani.

Conform înțelegerii, cei doi bărbați urmau să restituie sumele de bani împrumutate, în tranșe, împreună cu o dobândă aferentă, bărbatului de 34 de ani, persoană care nu era autorizată să desfășoare astfel de operațiuni financiare.

În contextul anchetei penale desfășurate, bărbatul de 34 de ani l-ar fi contactat, în repetate rânduri, pe bărbatul de 47 de ani, încercând să-l determine să nu dea declarații în fața organelor de cercetare penală, precum și să dea declarații mincinoase în favoarea sa.

În urma audierilor și administrării materialului probator, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului de 34 de ani, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Galați.

Astăzi, 9 iunie, bărbatul reținut a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, iar, ulterior, Judecătoriei Galați, fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Pe durata cercetărilor, suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Articole înrudite