25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Finanţare pentru mega-pista de biciclete din județul Galaţi
Finanţare pentru mega-pista de biciclete din județul Galaţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat contractul de finanţare pentru pista de biciclete care va lega municipiul Galaţi de Pădurea Gârboavele şi Smârdan, un proiect unic în regiune. „Este un proiect la care ţin foarte mult şi pe care ni l-am dorit de mult timp. Pista va fi un spaţiu ideal pentru gălăţenii pasionaţi de biciclete, care au început să fie din ce în ce mai mulţi, oferindu-le o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber în natură, precum şi o experienţă de neuitat. Pista de biciclete va avea o lungime de 22,8 kilometri, iar traseul va porni de la Lacul Vânători, trecând prin satul Costi, pe la Vânători şi Odaia Manolache, loc din care cicliştii pot alege ruta spre Pădurea Gârboavele sau ruta Cişmele – Smârdan – intersecţia cu DJ251”, a declarat Costel Fotea.
Pista va fi dotată cu tot ce este necesar pentru o plimbare sigură şi plăcută: două sensuri, rasteluri, sisteme de monitorizare, echipamente de protecţie, pasaje şi poduri unde este nevoie, precum şi iluminat public. Valoarea investiţiei se ridică la peste 24 de milioane de lei (aproape 5 milioane de euro), din care 22 de milioane de lei sunt obţinuţi prin fonduri europene. De asemenea, s-a finalizat şi licitaţia pentru desemnarea constructorului, astfel că zilele acestea va fi emis ordinul de începere proiectare şi execuţie, anunţă Consiliul Judeţean Galaţi.
Proiectul a fost anunţat de Monitorul de Galaţi, în octombrie 2022, în articolul "Amplu traseu pentru biciclişti în judeţul Galaţi".


Articole înrudite