13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Principalele clădiri ale CNMK Galaţi au fost modernizate cu fonduri europene! Cum arată?
FOTO: Principalele clădiri ale CNMK Galaţi au fost modernizate cu fonduri europene! Cum arată?

Primăria municipiului Galaţi informează că principalele clădiri ale Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu” au fost modernizate, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană.
Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „Mă bucur că investiţiile care privesc educaţia copiilor noştri au acel efect pe care orice părinte şi-l doreşte. Locuim în Galaţi, ne educăm aici copiii pentru ca viitorul nostru să fie asigurat. Reabilitarea Colegiului Naţional Mihail Kogălniceanu este încă un obiectiv atins. Vor urma şi altele”.
Lucrările au vizat corpurile C1 şi C3 şi au presupus reabilitarea termică a elementelor de anvelopă; reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea sistemelor alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu; reabilitarea/modernizarea instalaţiei de iluminat. Totodată, s-au realizat şi zugrăveli în interior.
Corpul C1 a fost construit în perioada 1969 - 1970 şi are regimul de înălţime Sp+P+2E, iar Corpul C3 a fost construit în 1972 şi are regimul de înălţime Sp+P+1E.
Bugetul proiectului cu fonduri europene este 2.151.437,93 lei lei cu TVA, iar contribuţia proprie este 43.028,76 lei cu TVA.
Lucrările sunt în curs de recepţie.
Primăria municipiului Galaţi a realizat deja peste 20 de obiective de investiţii ce au vizat tot atâtea unităţi de învăţământ din oraş, iar în diverse stadii sunt alte 30 de proiecte pentru modernizarea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor.
Proiectul pentru modernizarea clădirilor Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu” a primit finaţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea  tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B - Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM, transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi. FOTO, mai jos!


Articole înrudite