22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Târg de joburi pentru tineri la Iveşti
Târg de joburi pentru tineri la Iveşti

Harta Angajatorilor Incluzivi din România (proiect al Lumea D&I), în parteneriat cu Roma Education Fund România, organizează Târgul de joburi în 10 comunităţi dezavantajate din ţară - un eveniment de excepţie care va aduce în prim-plan oportunităţi de angajare şi calificare/internship pentru tinerii NEET (n.r. - termenul utilizat pentru a descrie categoria de tineri care nu sunt încadraţi profesional şi nu urmează niciun program educaţional sau de formare - prescurtarea, folosită la nivel internaţional, vine de la „young people Not in Education, Employment or Training”) din 10 comunităţi vulnerabile. „Unul dintre obiectivele majore pe care le-am setat în cadrul echipelor Lumea D&I şi Harta Angajatorilor Incluzivi, pentru târgul dedicat proiectului iniţiat de Roma Education Fund România, este de a crea un val de schimbare şi de a aduce speranţă în vieţile unor tineri care merită o şansă reală la un loc de muncă şi o integrare socio-profesională mai bună. Iar acest lucru se va întâmpla prin aducerea angajatorilor deschişi la diversitate şi incluziune faţă în faţă cu candidaţii din aceste comunităţi”, transmit organizatorii.

Târgul este dedicat tinerilor 16-29 de ani (peste 500 de tineri) care fac parte din 2 proiecte dezvoltate de Roma Education Fund România, proiecte ce vizează şcolarizarea şi integrarea pe piaţa muncii a tinerilor NEET, ajutându-i să finalizeze cicluri de şcolarizare (primar şi secundar, iar în 4 comunităţi dintre cele 10 inclusiv stagii de practică - nivel de şcoală profesională clasa a 10-a şi formare profesională). Fiecare tânăr selectat pentru semnarea unui contract de muncă la acest târg va beneficia de o sesiune de pregătire pentru facilitarea integrării în rolul profesional, cu un consultant dedicat din partea echipei Harta Angajatorilor Incluzivi din România (proiect sub marca Lumea D&I). „Acest târg nu este doar o ocazie perfectă de recrutare, ci şi o şansă pentru companii de a contribui la dezvoltarea durabilă a societăţii prin promovarea diversităţii şi incluziunii. Tinerii din comunităţile dezavantajate aduc cu ei talente neexploatate şi o pasiune aprinsă pentru performanţă. Acordându-le oportunitatea de a se angaja, se va observa maniera în care aceştia pot aduce valoare adăugată în diferite organizaţii, contribuind la creştere. Prin participarea la acest târg de joburi, angajatorii incluzivi au şansa de a se alătura unei mişcări în plină ascensiune care schimbă vieţi şi aduce speranţă în comunităţi întregi. Împreună, putem construi un viitor luminos şi mai echitabil pentru toţi”, mai transmit organizatorii.

Târgul de Joburi în 10 Comunităţi Dezavantajate are loc în perioada 26 iulie - 06 septembrie 2023, în localităţile Ineu (Bihor), Zărneşti (Braşov), Săcele (Braşov), Iveşti (Galaţi), Ciucurova (Tulcea), Scărişoara (Olt), Izbiceni (Olt), Potcoava (Olt), Beica (Mureş) şi Deda (Mureş). La târgul de joburi din cele 10 comunităţi dezavantajate pot participa toţi Angajatorii Incluzivi din România. „Într-o lume plină de oportunităţi şi potenţial, tinerii din cele 10 comunităţi dezavantajate merită să aibă şansa firească la educaţie şi la un loc de muncă decent, stabil şi sigur. Ceea ce pare a fi o normalitate şi este luat de-a gata de foarte mulţi dintre noi, reprezintă un vis dificil de accesat pentru multe persoane din comunităţi dezavantajate, de pe întreg teritoriul României. Astfel, îi invităm pe toţi angajatorii incluzivi să se alăture acestui târg de job-uri ce va avea loc în 10 comunităţi şi să deschidă uşile către o viaţă mai bună tinerilor participanţi”, a declarat Alina Anghel, cofondator Harta Angajatorilor Incluzivi din România.

La Iveşti, târgul se va desfăşura la Şcoala Profesională Hortensia - Liceul Tehnologic Hortensia Papadat Bengescu (Str. Eremia Grigorescu, nr. 422), în data de 18 august 2023, între orele 13.00 - 15.00. Mai multe informaţiile privind fiecare locaţie a târgului şi intervalul orar, precum şi formularul de înscriere disponibil pentru companiile care doresc să fie expozanţi, sunt disponibile la link-ul: https://www.diversitate-incluziune.com/targ-de-joburi-comunitati-vulnerabile.


Articole înrudite