25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Urmărit naţional prins după ce a furat o maşină
Galaţi: Urmărit naţional prins după ce a furat o maşină

La data de 4 februarie 2024, în jurul orei 08:30, Secţia 2 Poliţie Rurală Smârdan a fost sesizată telefonic de un bărbat, cu vârsta de 24 de ani, care este plecat din ţară, cu privire la faptul că, în noaptea de 03/04.02.2024, persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul pe care îl lăsase din cursul anului 2023 la adresa de domiciliu a unui prieten, din satul Mihail Kogălniceanu, comuna Smârdan, judeţul Galaţi, pentru a-l repara.
Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă şi, întrucât a fost sesizat furtul unui autovehicul, cercetările au fost preluate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Galaţi – Biroul Patrimoniu şi Grupări Infracţionale cu linia de muncă pe trafic şi furturi de autovehicule, fiind întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de furt calificat.
În cadrul verificărilor, precum şi a cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat faptul că persoana care ar fi sustras, în noaptea de 03/04.02.2024, autoturismul care fusese parcat, în faţa unui imobil de pe strada Matei Basarab, din satul Mihail Kogălniceanu, neasigurat şi cu cheia în contact, s-ar fi deplasat în comuna Lieşti, din judeţul Galaţi.
În jurul orei 01:00, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Lieşti a observat acest autoturism care avea o deplasare nefirească pe DN 25, în interiorul localităţii mai sus menţionată, astfel că poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia cu semnalele luminoase în funcţiune de la autospeciala de poliţie, cu intenţia de a-l opri pentru control.
Persoana aflată la volan ar fi refuzat să oprească la semnalul regulamentar al poliţiştilor şi ar fi mărit gradual viteza de rulare.
Urmărirea autoturismului a avut loc pe o distanţă de câteva sute de metri, întrucât persoana de la volan l-ar fi abandonat în curtea unei unităţi de învăţământ şi ar fi fugit de poliţişti, sărind mai multe garduri împrejmuitoare de la curţile imobilelor din zona respectivă nereuşindu-se prinderea sa.
Ulterior, la data de 6 februarie 2024, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor de la Postul de Poliţie Comunală Smârdan, Secţia 2 Poliţie Rurală Smârdan şi Secţia 3 Poliţie Rurală Lieşti, au identificat şi depistat persoana bănuită de comiterea acestui furt, fiind vorba despre un bărbat, de 23 de ani, domiciliat în satul Mihail Kogălniceanu.
După probatoriul administrat în cauza penală, poliţiştii au luat măsura reţinerii bărbatului, pentru 24 de ore, urmând ca, ulterior, să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.
De asemenea, s-a stabilit faptul că cel în cauză era dat în urmărire naţională, întrucât se sustrăgea de la executarea unei pedepse privative de libertate de 8 ani şi 8 luni, în urma condamnării dispuse de Tribunalul Galaţi după ce a fost judecat în calitate de inculpat pentru comiterea unei tentative la infracţiunea de omor.
După expirarea celor 24 de ore de la măsura reţinerii, bărbatul a fost condus şi încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.


Articole înrudite