14 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Impact pe Centură - un mort şi trei răniţi
Impact pe Centură - un mort şi trei răniţi
Grav accident de circulaţie luni, în jurul orei 1.30 dimineaţa, pe şoseaua de Centură a oraşului Galaţi. Patru bărbaţi, trei în vârstă de 31 de ani şi un al patrulea în vârstă de 28, nu au mai ajuns la casele lor după ce maşina în care se aflau a intrat în plin într-un stâlp ce susţinea reţeaua de termoficare şi s-a făcut zob. Şoferul a murit pe loc iar ceilalţi trei pasageri au fost răniţi grav. A fost necesară intervenţia echipajelor SMURD şi a unui echipaj de la descarcerare.
„Un bărbat în vârstă de 31 de ani din Galaţi, aflat la volanul unui WV, conducea pe şoseaua de Centură dinspre Prelungirea Brăilei către Viaductul Sidex când, la intersecţia cu str. C. Levaditti, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic, ploaie şi carosabil ud, a pierdut controlul volanului. A pătruns pe contrasens şi a intrat într-un stâlp metalic ce susţine reţeaua de termoficare. Şoferul a decedat în urma impactului. Tot în urma accidentului au fost răniţi grav doi pasageri, ambii în vârstă de 31 de ani. Un al treilea pasager, în vârstă de 28 de ani, a fost rănit şi el, dar mai puţin grav”, a precizat sinsp. Iulian Matei, Serviciul Judeţean al Poliţiei Rutiere Galaţi.
Nu a fost singurul accident cauzat de neadaptarea vitezei la condiţiile de drum cu ploaie şi vânt. Tot din cauza asta, un copil de 6 ani a ajuns la spital după ce maşina în care se afla a fost lovită de o alta, al cărei şofer, pe fondul unui carosabil umed, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul autoturismului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu maşina în care se afla copilul.
 
Atenţie la trafic!
„Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să efectueze fiecare manevră în trafic doar după o temeinică asigurare şi să folosească luminile de întâlnire ziua pe toate categoriile de drumuri. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, utilizarea luminilor de întâlnire de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Întrucât vântul puternic afectează întotdeauna buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, îi atenţionăm pe şoferi cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic. Conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare,, a precizat cms. Cristina Tatulici, IPJ Galaţi. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.


Articole înrudite