15 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ionuţ Pucheanu: Sala de sport a Liceului de Marină va fi modernizată
Ionuţ Pucheanu: Sala de sport a Liceului de Marină va fi modernizată

Primăria municipiului Galaţi informează că sala de sport a Liceului de Marină va fi modernizată, în acest scop fiind lansat în licitaţie publică un contract estimat la 2,6 milioane de lei fără TVA, după ce s-au obţinut fonduri prin PNRR. Astfel, ofertele pentru derularea lucrărilor necesare sunt aşteptate până pe 18 decembrie 2023.
"Sala de sport a Liceului de Marină va fi modernizată. Continuăm investiţiile pentru viitorul copiilor. La sala de sport a acestui liceu cu tradiţie din oraşul nostru vom derula lucrări ample de modernizare. În acest scop am lansat în licitaţie publică un contract estimat la 2,6 milioane de lei fără TVA şi aşteptăm ofertele până pe 18 decembrie 2023. Vorbim de un proiect cu finanţare prin PNRR. La Galaţi educaţia este o prioritate", spune edilul Ionuţ Pucheanu.
Proiectul presupune în principal reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, lucrări de instalare/modernizare a sistemelor de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalaţiei de iluminat, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice, lucrări pentru echiparea cu staţii de încărcare pentru maşini electrice, instalare de staţii de încărcare rapidă pentru vehicule electrice etc.
Liceul de Marină are o frumoasă şi bogată tradiţie ce continuă de mai bine de 50 de ani, timp în care aici s-au format zeci de generaţii, mulţi absolvenţi devenind ulterior comandanţi de nave, navigatori apreciaţi, ingineri, profesori etc.
Primăria municipiului Galaţi derulează investiţii importante în educaţie. Astfel, până acum, în cadrul proiectelor cu finanţare europeană au fost modernizate 17 grădiniţe, şcoli şi licee. Totodată, sunt în implementare proiecte pentru alte 25 de unităţi de învăţământ. Cele două creşe existente au fost modernizate şi există proiecte în diferite stadii pentru construcţia a cinci creşe noi.
În plus, este în derulare un proiect important cu finanţare în cadrul PNRR prin care toate unităţile de învăţământ din oraş vor beneficia de dotări de circa 16,8 milioane de euro, transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.


Articole înrudite